Nyheter

Har du husket å logge inn? Medlemsinformasjon og lukkede fagartikler på denne siden er kun synlig for innloggede medlemmer

Logg inn eller opprett ny bruker ved å bruke "Logg-inn" knappen øverst til høyre. Mer informasjon om medlemslukket innhold.

Vis filtrering

33 resultater

Type artikkel
Velg område
33 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Svekker BSU-ordningen

  Budsjettforliket mellom regjeringen og Sosialistisk Venstreparti innebærer en svekkelse av BSU-ordningen. Finans Norge mener at dette vil gjøre det enda vanskeligere for unge å spare opp tilstrekkelig egenkapital for å komme inn på boligmarkedet. Dette grepet er også i strid med regjeringens boligpolitikk om å gi flere muligheten til å eie egen bolig.

 2. Viktig for digitaliseringsarbeidet

  Regjeringen bevilger 8,3 millioner kroner til Digitaliseringsdirektoratet (DigDir) for å legge til rette for enda mer gjenbruk av digitale fellesløsninger som DigDir har ansvaret for. Dette er gode nyheter for det utstrakte og gode samarbeidet mellom en rekke offentlige virksomheter og privat næringsliv gjennom DSOP-samarbeidet.

 3. Regjeringens budsjettforslag skremmer utenlandske investorer

  DNB, NHO og Finans Norge frykter grepene i statsbudsjettet vil gjøre det dyrere for norsk næringsliv å få finansiering. – Reaksjonene gjør oss bekymret. I kapitalmarkedet er vi avhengige av tillit, og det fordrer langsiktighet og forutsigbarhet. Den uroen som nå er skapt, har på ingen måte positiv effekt, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge. Les hele saken i DN (bak betalingsmur).

 4. Dobling av formuesskatt for norske sparebanker

  I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2023 legges det opp til en dobling av formuesskattesatsen for upersonlige skatteytere. Det er i hovedsak sparebanker som treffes av dette grepet, og bankenes muligheter til å støtte viktige allmennytte formål over hele landet vil svekkes. – Økt formuesskatt for norske sparebanker er et skritt i feil retning, sier Idar Kreutzer.

 5. Frykter for vekstkraften i norsk økonomi

  Regjeringen legger frem et statsbudsjett der man legger opp til et strukturelt oljekorrigert underskudd på 2,5 prosent. Det gir en vekstimpuls på minus 0,6 prosent. Det er i utgangspunktet et stramt budsjett. Samtidig har regjeringen varslet kraftige skatteøkninger for næringslivet for å finansiere økte offentlige utgifter.