Kutter i forebygging av naturskader
Regjeringspartiene og SV har i sitt budsjettforlik kuttet 20 millioner kroner til flom- og skredsikring. Oppsiktsvekkende og helt feil retning å gå, mener Finans Norge.
Har du husket å logge inn? Medlemsinformasjon og lukkede fagartikler på denne siden er kun synlig for innloggede medlemmer.
Logg inn eller opprett ny bruker ved å bruke "Logg-inn" knappen øverst til høyre. Mer informasjon om medlemslukket innhold.
33 resultater
Regjeringspartiene og SV har i sitt budsjettforlik kuttet 20 millioner kroner til flom- og skredsikring. Oppsiktsvekkende og helt feil retning å gå, mener Finans Norge.
Budsjettforliket mellom regjeringen og Sosialistisk Venstreparti innebærer en svekkelse av BSU-ordningen. Finans Norge mener at dette vil gjøre det enda vanskeligere for unge å spare opp tilstrekkelig egenkapital for å komme inn på boligmarkedet. Dette grepet er også i strid med regjeringens boligpolitikk om å gi flere muligheten til å eie egen bolig.
Regjeringen bevilger 8,3 millioner kroner til Digitaliseringsdirektoratet (DigDir) for å legge til rette for enda mer gjenbruk av digitale fellesløsninger som DigDir har ansvaret for. Dette er gode nyheter for det utstrakte og gode samarbeidet mellom en rekke offentlige virksomheter og privat næringsliv gjennom DSOP-samarbeidet.
I løpet av de siste ukene har Finans Norge deltatt på budsjetthøringer i de fleste av komiteene på Stortinget. Få en oversikt over alle prioriterte saker vi har spilt inn på vegne av finansnæringen.
I et fellesbrev ber KS, Naturviterne, Norges Bondelag, Norsk Vann, Norsk Kommunalteknisk Forening, Rådgivende Ingeniørers Forening og Finans Norge om en betraktelig økning av bevilgningen til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), som driver viktig flom- og skredforebygging i Norge.
DNB, NHO og Finans Norge frykter grepene i statsbudsjettet vil gjøre det dyrere for norsk næringsliv å få finansiering. – Reaksjonene gjør oss bekymret. I kapitalmarkedet er vi avhengige av tillit, og det fordrer langsiktighet og forutsigbarhet. Den uroen som nå er skapt, har på ingen måte positiv effekt, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge. Les hele saken i DN (bak betalingsmur).
I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2023 legges det opp til en dobling av formuesskattesatsen for upersonlige skatteytere. Det er i hovedsak sparebanker som treffes av dette grepet, og bankenes muligheter til å støtte viktige allmennytte formål over hele landet vil svekkes. – Økt formuesskatt for norske sparebanker er et skritt i feil retning, sier Idar Kreutzer.
Regjeringen vil bruke 257 milliarder oljepenger i årets statsbudsjett. Er det for mye eller for lite? Slik er sammenhengen mellom oljepengebruken i statsbudsjettet, oljefondet og handlingsregelen.
I statsbudsjettet 2023 er det flere saker som kan ha betydning for finansnæringen. Se hele listen og les Finans Norges kommentarer.
Regjeringen legger frem et statsbudsjett der man legger opp til et strukturelt oljekorrigert underskudd på 2,5 prosent. Det gir en vekstimpuls på minus 0,6 prosent. Det er i utgangspunktet et stramt budsjett. Samtidig har regjeringen varslet kraftige skatteøkninger for næringslivet for å finansiere økte offentlige utgifter.