Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

52 resultater

Type artikkel
Velg område
52 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Godt skatteløfte fra Vedum

  Finansminister Trygve Slagsvold Vedum lover at den ekstraordinære arbeidsgiveravgiften skal fjernes fra 2025. – Dette er et gledelig løfte fra regjeringen. Denne ekstraskatten gjør det mindre attraktivt å investere i høyt kvalifisert arbeidskraft i Norge, noe som er stikk motsatt av hva vi trenger, sier administrerende direktør i Finans Norge, Kari Olrud Moen.

 2. SVs skatteforslag er ikke det Norge trenger nå

  Det er urolige tider i global og norsk økonomi. Da er det dumt å eksperimentere med rammevilkårene for bankene, som nå skal hjelpe til med å holde hjulene i gang. Men det er altså det SV gjør når partiet foreslår å endre innretningen på og doble provenyet fra finansskatten, skriver NHO-sjef Ole Erik Almlid. Les hele innlegget i Dagens Næringsliv.

 3. Det vi trenger minst nå

  SVs forslag om å doble finansskatten, er det Norge trenger minst nå. Det er usikre og urolige tider, og næringslivet trenger sårt kapital til den store omstillingen vi skal gjennom. Da er vi mer avhengig enn noensinne av en lønnsom finansnæring som har muskler til å stå imot tap og kapital til å stille opp for næringslivet, sier administrerende direktør Kari Olrud Moen i Finans Norge.

 4. Ekstra arbeidsgiveravgift må bort

  – I en tid med press på familienes økonomi, er det viktig å sikre at vi har nok arbeidsgivere som har tro på fremtiden, og som tør, og har råd til, å ansette folk, sa Finans Norges administrerende direktør Kari Olrud Moen under dagens høring av statsbudsjettet i finanskomiteen.

 5. Styrker arbeidet mot økonomisk kriminalitet

  Statsbudsjettet 2024: Svindel mot bankkunder er et økende problem. Mange kunder blir utsatt for dette, og bankenes tap i forbindelse med svindel var i 2022 på 614 millioner kroner. Bankene jobber aktivt med tiltak for å forebygge og avsløre svindel. Finans Norge mener det er bra at regjeringen bevilger 50 millioner til å styrke arbeidet mot økonomisk kriminalitet.

 6. Bærekraftig finans i statsbudsjettet for 2024

  Finansnæringen har en viktig rolle i omstillingen til lavutslippssamfunnet. I Regjeringens verktøy for bedre klimapolitisk styring (ofte kalt grønn bok) trekkes finansnæringens rolle frem, sammen med samspillet mellom reguleringer, skatter og avgifter. Her får du oversikt over saker i statsbudsjettet som er viktig for bærekraftig finans.