Personlig økonomi

Her kan forbrukere, skoler og offentlige etater finne svar og nyttige hjelperessurser på ofte stilte spørsmål om bruk av bank- og forsikringstjenester.

Lær selvforsvar mot svindel

Norske banker står sammen for å hjelpe forbrukere med selvforsvar mot svindel. Svindel.no er et samarbeid mellom medlemmer av Finans Norge.

Ønsker du å bytte bank?

Norske banker har gjort det enklere for folk å ta kontroll over egen økonomi.

I dag finnes det over 100 banker i Norge som forbrukere kan velge mellom. For å gjøre det enklere for folk, samarbeider bankene og utvikler stadig nye digitale løsninger.

Aktuelle saker om personlig økonomi

  1. Forbruksgjelden falt med 2,3 mrd. siste måned

    Feriepenger har bidratt til at mange har nedbetalt på forbruksgjelden sin, som i dag utgjør 162, 8 mrd. Den totale kredittkortgjelden ble redusert med 2,7 mrd., men nedbetalingslån økte med 0,5 mrd. Det viser fersk statistikk fra Norsk Gjeldsinformasjon. Les mer hos Norsk Gjeldsinformasjon.

  2. PISA-rapport viser at opplæring i personlig økonomi fortsatt er viktig

    Økonomiforståelsen blant norske 15-åringer er lavere enn i de andre OECD-landene. Det viser rapporten «Økonomiforståelse og holdninger til personlig økonomi blant norske 15-åringer». – Heldigvis viser rapporten at ungdommene føler seg relativt trygge på bankoppgaver som å holde oversikt over bankkontoen, betale med kort og overføre penger, sier Finans Norges forbrukerpolitiske direktør Gry Nergård.

  3. Fortsatt høy tegning i aksjefond i mai

    Samlet nettotegning i aksjefond i mai var 8,1 mrd. kroner. Av dette utgjorde personkundenes nettotegning 6,1 milliarder kroner. Dette fremgår av den månedlige markedsstatistikken fra Verdipapirfondenes forening (VFF). Se hele statistikken der.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.
Snakkebobler
  • Kontakt oss

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt