Personlig økonomi

Her kan forbrukere, skoler og offentlige etater finne svar og nyttige hjelperessurser på ofte stilte spørsmål om bruk av bank- og forsikringstjenester.

Gammel mann. Foto.

Lær selvforsvar mot svindel

Norske banker står sammen for å hjelpe forbrukere med selvforsvar mot svindel. Svindel.no er et samarbeid mellom medlemmer av Finans Norge.

Ønsker du å bytte bank?

Norske banker har gjort det enklere for folk å ta kontroll over egen økonomi.

I dag finnes det over 100 banker i Norge som forbrukere kan velge mellom. For å gjøre det enklere for folk, samarbeider bankene og utvikler stadig nye digitale løsninger.

Aktuelle saker om personlig økonomi

  1. Troen på egen økonomi er tilbake til normalen

    Etter den dypeste dalen på 30 år i nordmenns tro på egen økonomi, er vi nå tilbake på normale og litt mer optimistiske nivåer. Hovedindikatoren er fortsatt negativ, men optimismen for egen økonomi er tilbake og synet på landets økonomi fremover er også styrket. Et godt lønnsoppgjør og antatt rentetopp kan forklare hoppet.

  2. Forbruksgjelden har økt med 2,9 mrd. hittil i år

    Forbruksgjelden utgjør nå 163,3 mrd. som er en økning på 1,2 mrd. siden forrige måned. Det viser ferske tall fra Norsk Gjeldsinformasjon. Kredittkortgjelden står for den største økningen. Til tross for dette viser rentebærende kredittkortgjeld en liten nedgang siste måned. Les mer hos NTB.

  3. Økt pågang fra kunder som vil ha hjelp

    Dyrtid og krevende situasjon har medført at over halvparten av rådgiverne i bank opplever økt pågang fra kunder som vil ha hjelp til å løse økonomiske problemer. Det viser en undersøkelse FinAut har gjennomført blant nesten 8000 rådgivere i kreditt i bank. Les mer hos FinAut.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt