Personlig økonomi

Her kan forbrukere, skoler og offentlige etater finne svar og nyttige hjelperessurser på ofte stilte spørsmål om bruk av bank- og forsikringstjenester.

Et par som har flyttet sammen for første gang. Foto.

Aktive bankkunder

Ny undersøkelse viser at bankkundene er aktive som aldri før. Tall viser også at brukervennlighet og nærhet til banken er like viktig som rente.

Ønsker du å bytte bank?

Norske banker har gjort det enklere for folk å ta kontroll over egen økonomi.

I dag finnes det over 100 banker i Norge som forbrukere kan velge mellom. For å gjøre det enklere for folk, samarbeider bankene og utvikler stadig nye digitale løsninger.

Aktuelle saker om personlig økonomi

  1. Økt pågang fra kunder som vil ha hjelp

    Dyrtid og krevende situasjon har medført at over halvparten av rådgiverne i bank opplever økt pågang fra kunder som vil ha hjelp til å løse økonomiske problemer. Det viser en undersøkelse FinAut har gjennomført blant nesten 8000 rådgivere i kreditt i bank. Les mer hos FinAut.

  2. 12,6 mrd. inn hittil i år

    Så langt i år har personkundene tegnet fondsandeler for 12,6 milliarder kroner netto. Av dette er 9,1 milliarder plassert i aksjefond. Det viser den månedlige markedsstatistikken fra Verdipapirfondenes forening (VFF). Les mer og se hele statistikken hos VFF.

  3. EM-finalen i Pengequiz nærmer seg

    Fredag 19. april skal elever fra 26 land i Europa konkurrere om hvem som er best i personlig økonomi. Norges to representanter, Marthe og David fra Grong barne- og ungdomsskole er klare, etter å ha blitt veiledet av rådgivere fra Grong Sparebank. Vi krysser fingrene!

Arbeidsbord med pc, papirer, penner, grafer, etc. Foto: Doidam/Adobe Stock

Hva betyr finansiell inkludering for deg som forbruker

Over 600 000 nordmenn er i dag ikke digitale. For bankene og forsikringsselskapene betyr det at disse må hjelpes på andre måter.

Familie, mor, far og barn, på brygge i Lofoten. Foto.

Trygge forbrukere

Den digitale utviklingen i samfunnet skjer med stor kraft, og både Finans Norges medlemmer og finansmarkedet har endret seg radikalt i takt med denne. Vi samarbeider blant annet om svindelforebyggende tiltak, finansiell inkludering, god rådgivning og ansvarlig utlånspraksis.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt