Personlig økonomi

Her kan forbrukere, skoler og offentlige etater finne svar og nyttige hjelperessurser på ofte stilte spørsmål om bruk av bank- og forsikringstjenester.

Et par som har flyttet sammen for første gang. Foto.

Aktive bankkunder

Ny undersøkelse viser at bankkundene er aktive som aldri før. Tall viser også at brukervennlighet og nærhet til banken er like viktig som rente.

Aktuelle saker om personlig økonomi

  1. Ny rekord for norske verdipapirfond

    En sterk start på året bidro til at norske verdipapirfond for første gang passerte en samlet forvaltningskapital på 2000 milliarder. Dette er en økning på 15,5 prosent fra samme periode i fjor. Det melder Verdipapirfondenes forening - VFF. Se hele statistikken der.

  2. Ikke la deg lure

    Vet du hvordan svindlere opererer for å lure folk til å overføre pengene sine til dem? SVTs "Uppdrag granskning" har kommet på innsiden av en liga som har dette som sin spesialitet. – Slike "safe account"-svindler er også en kjent svindelmetode i Norge, sier Gry Nergård i Finans Norge. Hun oppfordrer alle til å tenke seg godt om dersom man får en slik telefon, slik at man ikke blir lurt.

  3. Bankkundene er aktive som aldri før

    Over halvparten av alle lånekundene i Norge har flyttet, reforhandlet eller sjekket at de hadde gode lånebetingelser i 2023. Aldri tidligere er det målt så høy aktivitet blant bankkundene.

Arbeidsbord med pc, papirer, penner, grafer, etc. Foto: Doidam/Adobe Stock

Hva betyr finansiell inkludering for deg som forbruker

Over 600 000 nordmenn er i dag ikke digitale. For bankene og forsikringsselskapene betyr det at disse må hjelpes på andre måter.

Familie, mor, far og barn, på brygge i Lofoten. Foto.

Trygge forbrukere

Den digitale utviklingen i samfunnet skjer med stor kraft, og både Finans Norges medlemmer og finansmarkedet har endret seg radikalt i takt med denne. Vi samarbeider blant annet om svindelforebyggende tiltak, finansiell inkludering, god rådgivning og ansvarlig utlånspraksis.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt