Personlig økonomi

Her kan forbrukere, skoler og offentlige etater finne svar og nyttige hjelperessurser på ofte stilte spørsmål om bruk av bank- og forsikringstjenester.

Har du husket på forsikring til elsparkesykkelen din?

Nå er det lovpålagt med ansvarsforsikring på elsparkesykkel. Eiere kan risikere milliongjeld hvis det oppstår personskader eller brann i forbindelse med lading.

Aktuelle saker om personlig økonomi

  1. Fortsatt økning i forbruksgjelden - 1,7 mrd. siste måned

    Forbruksgjelden er nå 161,4 mrd. og har ikke vært høyere siden desember 2020. Den rentebærende kredittkortgjelden er uforandret og utgjør 42,2 mrd, ifølge ferske tall fra Norsk Gjeldsinformasjon. Julehandelen og black week ser ut til å være årsak til fortsatte økning av forbruksgjelden. Se mer hos Norsk Gjeldsinformasjon.

  2. Forbruksgjelden har økt med 9,3 mrd. på ett år

    1. november var den totale forbruksgjelden i Norge på 159,7 mrd. I løpet av de siste 12 månedene har forbruksgjelden økt med 9,3 mrd. iflg ferske tall fra Norsk Gjeldsinformasjon. I midten av oktober var det ett år siden høringsfristen på utvidelse av gjeldsregistrene gikk ut. Finans Norge mener det haster med å gi forbrukerne oversikt og kontroll over total gjeld, ved å inkludere all pantesikret gjeld i registrene.

Arbeidsbord med pc, papirer, penner, grafer, etc. Foto: Doidam/Adobe Stock

Hva betyr finansiell inkludering for deg som forbruker

Over 600 000 nordmenn er i dag ikke digitale. For bankene og forsikringsselskapene betyr det at disse må hjelpes på andre måter.

Familie, mor, far og barn, på brygge i Lofoten. Foto.

Trygge forbrukere

Den digitale utviklingen i samfunnet skjer med stor kraft, og både Finans Norges medlemmer og finansmarkedet har endret seg radikalt i takt med denne. Vi samarbeider blant annet om svindelforebyggende tiltak, finansiell inkludering, god rådgivning og ansvarlig utlånspraksis.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt