Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

63 resultater

Type artikkel
Velg område
63 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. SVs skatteforslag er ikke det Norge trenger nå

  Det er urolige tider i global og norsk økonomi. Da er det dumt å eksperimentere med rammevilkårene for bankene, som nå skal hjelpe til med å holde hjulene i gang. Men det er altså det SV gjør når partiet foreslår å endre innretningen på og doble provenyet fra finansskatten, skriver NHO-sjef Ole Erik Almlid. Les hele innlegget i Dagens Næringsliv.

 2. Norge trenger sterke banker!

  Flere banker har tjent godt de siste kvartalene. Nå tar enkelte miljøer til orde for kortsiktige tiltak, enda strengere regulering av bankens handlefrihet eller ytterligere skattlegging av finansnæringen. Det er uklokt og vil legge ekstra sten til byrden for forbrukerne og næringslivet. Les kronikken til Kari Olrud Moen, administrerende direktør i Finans Norge.

 3. Ingen superprofitt i bankene

  SV og Kaski kjører et knallhardt løp mot bankene for å redde sine egne valgløfter med høyere finansskatt. Slik bør vi ikke drive regulering av banker. Les debattinnlegget til Tom Staavi, informasjonsdirektør i Finans Norge.

 4. Rødt konstruerer sin egen virkelighet

  Partiet Rødt ønsker å skattlegge finansnæringen hardere. Det er greit, det. Det overrasker ikke og demokratiet får avgjøre om de får gjennomslag. Men de kan ikke konstruere sin egen virkelighet for å få gjennomslag for forslaget. Les kommentaren til Tom Staavi, informasjonsdirektør i Finans Norge.

 5. Den økte arbeidsgiveravgiften bør være tatt ut i budsjettet

  De færreste av NHOs medlemsbedrifter tror den midlertidige økte arbeidsgiveravgiften vil fjernes fra 2024, noe som bekymrer NHO-sjef Ole Erik Almlid. – Nå håper vi den økte arbeidsgiveravgiften forsvinner, og ikke minst at den ikke blir erstattet av noe annet, sier Kari Olrud Moen, administrerende direktør i Finans Norge. Les hele saken i Finansavisen (bak betalingsmur).

 6. Det kan nesten ikke bli lettere å bytte bank

  «Det må bli enklere å bytte bank», skriver sjeføkonom Merete Onshus i YS i DN 22. september. Det går nesten ikke an å få det enklere enn i dag, vil jeg si. I alle fall er det ikke kontonummerportabilitet som er svaret på hva som kan gjøres enklere. Det skriver Finans Norges forbrukerpolitisk direktør, Gry Nergård. Les hele innlegget i DN.