Nyhetsarkiv

Har du husket å logge inn? Medlemsinformasjon og lukkede fagartikler på denne siden er kun synlig for innloggede medlemmer

Logg inn eller opprett ny bruker ved å bruke "Logg-inn" knappen øverst til høyre. Mer informasjon om medlemslukket innhold.

Vis filtrering

46 resultater

Type artikkel
Velg område
46 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Svindlerne herjer mens Økokrim må vente

  Bankran skjer ikke lenger ved at maskerte menn stormer inn i banken med pistol og ber de ansatte legge cash i en bag. Det moderne bankranet skjer ved at profesjonelle svindlere lurer helt alminnelige forbrukere til å åpne kontoene sine. Svindlerne må straffes. Det er en skandale at Økokrims nye bedragerienhet lar vente på seg på grunn av diskusjon om lokalisering. Les innlegget til Finans Norges forbrukerpolitiske direktør Gry Nergård.

 2. Derfor trenger vi rikingene

  Finanslunsj podkast: Vi er avhengig av det norske kapitalmiljøet for å investere penger i omstilling, utvikling og vekst av norske bedrifter. Hva blir konsekvensene av at rikingene flytter til Sveits? Ukens gjest Sindre Støer, administrerende direktør i Verdipapirforetakenes Forbund sier vi bør hegne om kapitaleierne istedenfor å jage dem ut av landet.

 3. Konkurransen i bankmarkedet fungerer

  Det synes som om en del tolker den økte renten som et tegn på at det ikke er konkurranse i bankmarkedet, men en analyse publisert av Norges Bank konkluderer med at det ikke er noen indikasjoner på at norske banker tjener for mye penger. Les innlegget til Kari Olrud Moen, administrerende direktør i Finans Norge i Dagens Næringsliv.

 4. Beyond compliance

  Finanslunsj podkast: Klimaspesial! Regelverksutviklingen innen bærekraft har skutt fart de siste årene, og en tsunami av rapporteringskrav vil treffe alle bedrifter. Sammen med Bjørn Kjærand Haugland fra Skift og Sjur Gaaseide, administrerende direktør i Deloitte Norge diskuterer vi hva dette innebærer for hele næringslivet og hva det byr på av forretningsmuligheter.

 5. Hurra, bankene tjener penger!

  I en kronikk på NRKs Ytring hamrer direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerråd løs på både inkassoselskaper og banker. Bankene tjener for mye penger og inkassosalærene i Norge er 1000 prosent høyere i Norge enn i Finland, skriver Forbrukerrådet. Er det sant? Les Tom Staavis motsvar på Ytring.

 6. Når gode råd er gratis

  I 2022 lærte vi et nytt ord: Dyrtid. Det var Christian Poppe fra forskningsinstituttet SIFO som introduserte oss for begrepet, da han sommeren 2022 kunne fortelle at en tredjedel av norske husholdninger hadde fått en dårligere økonomi bare siden januar, og en fjerdedel av husholdningene anså det som problematisk å betale regninger og renter.

 7. Samarbeid er det beste forsvar i cyberkrigen

  Norge og Norden er under konstante cyberangrep. Selv om angrepene på den finansielle infrastrukturen var færre i 2022, er vi ikke naive. Finansnæringens unike nordiske samarbeid om et cyberforsvar, gjør at vi har slått tilbake de angrepene som har vært. Les debattinnlegget til Morten Tandle, administrerende direktør i Nordic Financial CERT på digi.no

 8. Slik har noen millioner blitt til 48 milliarder

  Det finnes et datadelingsprosjekt i Norge som til nå har gitt 48,3 milliarder kroner i målbare gevinster for de neste 10 årene. Vinnerne er du, jeg, næringslivet og det offentlige. Du har neppe hørt om det, men dette er bare starten på hva som er mulig hvis regjeringen prioriterer millioner til utvikling for å høste milliarder.

 9. Rådgivning for fremtiden

  Finanslunsj podkast: I klimaspesialen av Finanslunsj diskuterer vi sammen med Bjørn Kjærand Haugland fra Skift og Rasmus Nord, administrerende direktør i Sweco Norge hvordan vi skal bygge en mer bærekraftig fremtid. Hvordan skal vi sikre nok kraftproduksjon og klimatilpasning, og hva slags rolle vil naturen spille fremover?