Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

80 resultater

Type artikkel
Velg område
80 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Fusjonere når vi kan – ikke når vi må

  Finanslunsj podkast: Fusjonsbølgen blant sparebankene fortsetter. Banksjef Rune Iversen i Marker Sparebank og Glenn Haglund, banksjef i Eidsberg Sparebank er ukens gjester. Hva er grunnen til at de ønsker å slå seg sammen til Marker og Eidsberg Sparebank, og hvorfor skjer dette nå?

 2. Det er ingen superprofitt i norske banker

  Bankenes fortjeneste på innskuddene er på full fart ned, viser ferske tall fra SSB. Og bankkundene er langt fra sløve – de følger med. Les innlegget til administrerende direktør i Finans Norge, Kari Olrud Moen i DN.

 3. Klimaklok kapital

  Finanslunsj podkast: Klimaspesial! Statens klimainvesteringsfond Nysnø, med Siri Kalvig i spissen har i oppdrag å akselerere det grønne skiftet ved å investere i vekstselskaper innenfor klimateknologi, som både leverer på lønnsomhet og klimaeffekt i tiden fremover. Men hvordan kan vi vurdere hvilke investeringer som vil gi størst fremtidig utslippsreduksjon? Bjørn Kjærand Haugland fra Skift er som vanlig med!

 4. Et stort fond i et lite marked

  Finanslunsj podkast: Denne uken har vi besøk av Kjetil Houg, administrerende direktør i den største institusjonelle investoren på Oslo Børs, Folketrygdfondet. Sammen med Erik Johansen, direktør for bank og kapitalmarked i Finans Norge ser vi nærmere på hvordan fondet år etter år slår referanseindeksen.

 5. Kampen mot cyberkriminalitet

  Finanslunsj podkast: Vi lever i en tid hvor angrepene på vår digitale infrastruktur blir hyppigere, mer alvorlige og komplekse enn tidligere. Sammen med Morten Tandle, administrerende direktør i Nordic Financial CERT og Pål Christian Waag, fagdirektør for cybersikkerhet i Finans Norge, diskuterer vi dagens trusselbilde og trender, og hvorfor samarbeid er vårt beste forsvar i cyberkrigen.

 6. Hvordan står det egentlig til med bankkonkurransen?

  Finanslunsj podkast: Den siste tiden har norske banker rapportert gode resultater. Tjener de for mye penger? Hvordan er konkurransen mellom bankene i Norge i forhold til andre land? Hvor aktive er norske bankkunder? Henrik Andersen, fagdirektør i Finans Norge er ukens gjest!

 7. Fra avfall til ressurs

  Finanslunsj podkast: Vi produserer, bruker og kaster. Avfallshåndteringen er en sentral del av løsningen fordi det er der sirkulær økonomi skjer i praksis. I klimaspesialen av Finanslunsj har Bjørn Kjærand Haugland fra Skift invitert Bjørn Arve Ofstad, administrerende direktør i NG Group (Norsk Gjenvinning-konsernet), som utforsker stadig nye metoder for å gjøre avfall om til verdifulle råvarer.

 8. Sparepenger på børs

  Finanslunsj podkast: Til tross for høye renter, dyrtid og geopolitisk uro har nordmenn fortsatt sin sparing, og stadig flere sparer pengene sine i aksjemarkedet. Men hva skal til for å lykkes? Kristin Skaug, daglig leder i AksjeNorge og Bernt S. Zakariassen, administrerende direktør i Verdipapirfondenes forening er ukens gjester!