Våre meninger

Her finner du Finans Norges kronikker, kommentarer og podkaster.

Kronikker, kommentarer og podkast fra Finans Norge

  1. Svindlerne herjer mens Økokrim må vente

    Bankran skjer ikke lenger ved at maskerte menn stormer inn i banken med pistol og ber de ansatte legge cash i en bag. Det moderne bankranet skjer ved at profesjonelle svindlere lurer helt alminnelige forbrukere til å åpne kontoene sine. Svindlerne må straffes. Det er en skandale at Økokrims nye bedragerienhet lar vente på seg på grunn av diskusjon om lokalisering. Les innlegget til Finans Norges forbrukerpolitiske direktør Gry Nergård.

  2. Derfor trenger vi rikingene

    Finanslunsj podkast: Vi er avhengig av det norske kapitalmiljøet for å investere penger i omstilling, utvikling og vekst av norske bedrifter. Hva blir konsekvensene av at rikingene flytter til Sveits? Ukens gjest Sindre Støer, administrerende direktør i Verdipapirforetakenes Forbund sier vi bør hegne om kapitaleierne istedenfor å jage dem ut av landet.

  3. Konkurransen i bankmarkedet fungerer

    Det synes som om en del tolker den økte renten som et tegn på at det ikke er konkurranse i bankmarkedet, men en analyse publisert av Norges Bank konkluderer med at det ikke er noen indikasjoner på at norske banker tjener for mye penger. Les innlegget til Kari Olrud Moen, administrerende direktør i Finans Norge i Dagens Næringsliv.

Jan Erik Fåne og Tom Staavi er direktører i Finans Norge. Foto.

Finanslunsj podkast fra Finans Norge

Velkommen til finanslunsj med Fåne og Staavi

Finans Norge inviterer folk til samtale om ulike økonomispørsmål. Jan Erik Fåne og Tom Staavi er begge direktører i Finans Norge.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.