Ny finansavtalelov

Finans Norges temaside om finansavtaleloven holdes oppdatert med informasjon om arbeidet med loven og hvordan den nye reguleringen påvirker finansnæringen og deres kunder.

Den nye finansavtaleloven trådte i kraft 01.01.2023 med unntak av § 8-3 nr. 9 som gjelder endringer i angrerettsloven. Den ny finansavtaleloven erstatter finansavtalelov av 1999 og angrerettloven på finansområdet. Sentrale hensyn bak loven er styrket forbrukervern, forebygging av gjeldsproblemer, regulering av flere tjenester og en samlet regulering slik at kunden kan gå til samme lov for å finne alle sine rettigheter og plikter.

Informasjon om medlemsinnlogging

Medlemsinnhold er synlig for alle som er innlogget. Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider.
Alle ansatte i Finans Norges medlemsbedrifter kan opprette en bruker.

Kundeavtaler

Her kan våre medlemsbanker laste ned kundeavtaler for banktjenester som er oppdatert iht den nye finansavtaleloven. Avtalene er utarbeidet og blir vedlikeholdt av Finans Norges fagutvalg dokument og fagutvalg kontrakt.

Rundskriv, veiledere og maler

Aktuelt om finansavtaleloven

 1. Forstår kundene virkningen og risikoen i avtalen de inngår?

  Ny finansavtalelov stiller en rekke krav og styrker forbrukervernet. De autoriserte rådgiverne må derfor oppdateres for å sikre kompetanse og gi trygg rådgivning. Les hva Lise Ljungmann Haugen, advokat i Finans Norge og fagrådsleder i FinAut, sier om hvordan ny finansavtalelov påvirker rådgivere, bransjen og forbrukeren.

 2. Status på ny finansavtalelov

  Finans Norge gir her en foreløpig oversikt over den kommende finansavtaleloven. Samtidig lanserer vi en ny samleside som vil bli oppdatert fortløpende om det pågående arbeidet og hvordan den nye reguleringen påvirker finansnæringen og deres kunder.

Informasjon til forbrukere

Her er lenke til Finans Norges forbrukerinformasjon som våre medlemmer kan dele med sine kunder

Forbrukerinformasjon

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.
 • Nils Henrik Heen
 • Direktør juridisk
 • Lise Ljungmann Haugen
 • Fagdirektør og advokat
Victoria Egeli arbeider i Finans Norge. Foto.
 • Victoria Egeli
 • Juridisk fagsjef

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt