Ny finansavtalelov

Finans Norges temaside om finansavtaleloven holdes oppdatert med informasjon om arbeidet med loven og hvordan den nye reguleringen påvirker finansnæringen og deres kunder.

Den nye finansavtaleloven trådte i kraft 01.01.2023 med unntak av § 8-3 nr. 9 som gjelder endringer i angrerettsloven. Den ny finansavtaleloven erstatter finansavtalelov av 1999 og angrerettloven på finansområdet. Sentrale hensyn bak loven er styrket forbrukervern, forebygging av gjeldsproblemer, regulering av flere tjenester og en samlet regulering slik at kunden kan gå til samme lov for å finne alle sine rettigheter og plikter.

Du er nå på en side som inneholder lukket medlemsinnhold

Informasjon om innlogging

Kjære ansatte i Finans Norges medlemsbedrifter

Lukkede medlemsnyheter og medlemsinnhold finner du nå sammen med åpent innhold både på forsiden, på din nye bransjeside og temasider. Dette innholdet er kun synlig dersom du er innlogget. 

Etter lansering av nye nettsider 29. mars 2023 vil du ikke lenger kunne bruke ditt gamle brukernavn og passord, du må opprette ny bruker eller logge deg inn dersom du allerede har fått en Arbinn-bruker hos NHO. Slik oppretter du ny bruker: Trykk «Logg inn» og deretter «Ny bruker». Her er veiledning.

Test gjerne at du har fått logget inn med en verifisert medlemsbruker ved å besøke denne testsiden. Ta kontakt med NHO Medlemssenter dersom du trenger hjelp: medlem@nho.no.

Besøk din bransjeside for å finne medlemsnyheter og det du trenger. Her har vi forsøkt å samle lenke til alt du trenger på ett sted. Gi oss gjerne tilbakemelding om det er noe du savner!

Vi gleder oss til å dele vårt medlemsinnhold med deg!

Finans Norge

Arbeidstakere rundt et arbeidsbord.Foto

Kundeavtaler

Her kan våre medlemsbanker laste ned kundeavtaler for banktjenester som er oppdatert iht den nye finansavtaleloven. Avtalene er utarbeidet og blir vedlikeholdt av Finans Norges fagutvalg dokument og fagutvalg kontrakt.

Rundskriv, veiledere og maler

Aktuelt om finansavtaleloven

  1. Forstår kundene virkningen og risikoen i avtalen de inngår?

    Ny finansavtalelov stiller en rekke krav og styrker forbrukervernet. De autoriserte rådgiverne må derfor oppdateres for å sikre kompetanse og gi trygg rådgivning. Les hva Lise Ljungmann Haugen, advokat i Finans Norge og fagrådsleder i FinAut, sier om hvordan ny finansavtalelov påvirker rådgivere, bransjen og forbrukeren.

  2. Status på ny finansavtalelov

    Finans Norge gir her en foreløpig oversikt over den kommende finansavtaleloven. Samtidig lanserer vi en ny samleside som vil bli oppdatert fortløpende om det pågående arbeidet og hvordan den nye reguleringen påvirker finansnæringen og deres kunder.

Rådgiver gir råd om bank- og forsikringstjenester. Foto.

Informasjon til forbrukere

Her er lenke til Finans Norges forbrukerinformasjon som våre medlemmer kan dele med sine kunder

Forbrukerinformasjon

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt