Statistikk og analyse

Finans Norge tilbyr statistikk og analyse fra finansnæringen. Finn tall knyttet til forsikring, pensjon og sparing, bank, inkasso, lønn og arbeidsliv, jobbskapertallet, forventningsbarometeret, og mye mer.

Aktuelt om statistikk og analyse

  1. Fortsatt økning i forbruksgjelden - 1,7 mrd. siste måned

    Forbruksgjelden er nå 161,4 mrd. og har ikke vært høyere siden desember 2020. Den rentebærende kredittkortgjelden er uforandret og utgjør 42,2 mrd, ifølge ferske tall fra Norsk Gjeldsinformasjon. Julehandelen og black week ser ut til å være årsak til fortsatte økning av forbruksgjelden. Se mer hos Norsk Gjeldsinformasjon.

  2. Husholdningenes økonomiske fremtidstro svekkes - nå biter rentene

    Hovedindikatoren til Forventningsbarometeret har nå snudd, etter tre kvartaler med oppgang. – Nå begynner husholdningene virkelig å merke effekten av de fem rentehevingene i inneværende år, sier Finans Norges administrerende direktør Kari Olrud Moen.

  3. Skadestatistikk for 1. - 3. kvartal 2023

    Erstatningene for landbasert norsk forsikring hittil i år er totalt på 45,6 milliarder kroner, og er en økning på 21 prosent sammenlignet med tall fra samme periode i fjor. Det viser Finans Norges statistikk for de første tre kvartalene i år.

Statistikk:
Analyser:
En bro. Foto.

Dette er finansnæringen

Norsk finansnæring er blodomløpet i norsk økonomi og en viktig bidragsyter til verdiskapningen i Norge.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt