Nyheter

Har du husket å logge inn? Medlemsinformasjon og lukkede fagartikler på denne siden er kun synlig for innloggede medlemmer

Logg inn eller opprett ny bruker ved å bruke "Logg-inn" knappen øverst til høyre. Mer informasjon om medlemslukket innhold.

Vis filtrering

72 resultater

Type artikkel
Velg område
72 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Alt henger sammen med alt

  – Ut av det store bildet kommer de små svindlene. Krigen i Ukraina, handelskonflikten mellom USA og Kina, klimakrise og teknologisk utvikling, alt dette påvirker hverdagen vi lever i. Aktører som tidligere har hatt tilgang til informasjon, varer og tjenester forsøker nå å lure til seg dette på uærlig vis.

 2. Ny autorisasjon for usikret kreditt

  Finaut har etablert en ny autorisasjon som skal bidra til en mer ansvarlig utlånspraksis. – Det er veldig motiverende at autorisasjonen etterspørres av de som jobber med usikret kreditt og arbeidet vil selvsagt skje i tett samarbeid for å sikre en relevant og god autorisasjonsordning, sier forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge, og styreleder i Finaut, Gry Nergård. Les hele saken i FinansWatch.

 3. Frist for autorisering av robotrådgivere

  Fra 1. januar 2024 skal digitale råd til forbrukere om forsikringsprodukter og råd eller aktiv forvaltning i sparing og investering og porteføljeforvaltning kun gis fra autoriserte robotrådgivere. Robotrådgivere som er i bruk skal være autorisert senest 31. desember 2023. Les mer om dette hos FinAut.

 4. Forbruksgjelden har økt med 2,1 mrd

  Tall fra Norsk Gjeldsinformasjon pr 1. april viser at forbruksgjelden i Norge er på 153,3 mrd. og har steget med 2,1 mrd. siden forrige måned. – Den rentebærende forbruksgjelden ligger nå på et høyere nivå sammenlignet med fjoråret. Noe av økningen skyldes nok påsken, men det er viktig at folk kontakter banken sin hvis de har økonomiske problemer, sier Svein Ove Karstensen.

 5. Når gode råd er gratis

  I 2022 lærte vi et nytt ord: Dyrtid. Det var Christian Poppe fra forskningsinstituttet SIFO som introduserte oss for begrepet, da han sommeren 2022 kunne fortelle at en tredjedel av norske husholdninger hadde fått en dårligere økonomi bare siden januar, og en fjerdedel av husholdningene anså det som problematisk å betale regninger og renter.

 6. 10 700 gjennomførte kunnskapsprøver i 2022

  Årsstatistikken fra FinAut viser at det for 2022 ble gjennomført 10 700 kunnskapsprøver. En relativt stor andel av økningen gjelder kunnskapsprøvene i person- og skadeforsikring næringsliv. Ved utgangen av 2022 er det nesten 10 000 autoriserte rådgiver som tilsammen har 23 818 autorisasjoner. De fleste rådgiverne er autorisert i flere ordninger. Se hele statistikken hos FinAut.

 7. Snakk om demens og privatøkonomi

  – Man bør planlegge for den dagen man ikke lenger klarer å være digital bankkunde. Det var hovedbudskapet til Finans Norges forbrukerpolitiske direktør Gry Nergård, da hun nylig var gjest i NRK P1+ Frokostmorgen for å snakke om utfordringene med å takle digitale banktjenester når man blir eldre.