Fire personer på en arbeidsplass. Foto.

Bank og kapitalmarked

Bankene representerer det økonomiske bindeleddet mellom alle aktører i samfunnet, både privat og offentlig, og er en forutsetning for verdiskaping. Her finner du relevante sider for bank- og kapitalbransjen.

Informasjon om medlemsinnlogging

Medlemsinnhold er synlig for alle som er innlogget. Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider.
Alle ansatte i Finans Norges medlemsbedrifter kan opprette en bruker.

Aktuelt om bank og kapitalmarked

 1. Finanstilsynet: Solide banker med lave utlånstap

  Høy gjeld og høye eiendomspriser utgjør fortsatt de viktigste sårbarhetene i norsk økonomi konkluderer Finanstilsynet i sitt ferske «Finansielt utsyn». Men Finanstilsynet forventer myk landing i norsk økonomi og lavere renter.

 2. Forbruksgjelden økte med 1,8 mrd. siste måned

  1. juni var den totale forbruksgjelden i Norge på 165,1 milliarder kroner, ifølge Norsk Gjeldsinformasjon. Det er en økning på 1,8 mrd. (1,1%) siden forrige måned. – Forbruksgjelden fortsetter veksten og vi må tilbake fire år for å finne samme nivå, sier Svein Ove Karstensen daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon. Mer informasjon hos NTB.

Lær selvforsvar mot svindel

Norske banker står sammen for å hjelpe forbrukere med selvforsvar mot svindel. Svindel.no er et samarbeid mellom medlemmer av Finans Norge.

Fakta om norsk banknæring

Her finner du nøkkeltall om banksektoren i Norge, blant annet markedsandeler, hvilken type utlån bankene gir til husholdninger og næringer, og hvordan bankene finansierer sine utlån.

Aktive bankkunder

Ny undersøkelse viser at bankkundene er aktive som aldri før. Tall viser også at brukervennlighet og nærhet til banken er like viktig som rente.

Siste høringer og aktuelle brev til myndigheter

 1. Konkurranse i bankmarkedet – Bankbyttetjenester

  17. juni avga Finans Norge svar på Finansdepartementets brev datert 26. april 2024, der departementet ba om innspill på mulige forbedringer i bankbyttetjenestene i Norge.

 2. Tiltak for å redusere systemrisiko i Norge

  18. juni sendte Finans Norge et brev til Finansdepartementet om tiltak for å dempe systemrisikoen. Finans Norge oppfordrer Finansdepartementet til å initiere en utredning av hvordan systemrisikoen i Norge kan dempes.

 3. Forslag om endret forfallstidspunkt for forskuddstrekk mv. og avvikling av krav om skattetrekkskonto

  Finans Norge viser til Finansdepartementets brev datert 25.03.2024, hvor det fulgte med et høringsnotat der departementet foreslår endringer i arbeidsgivers håndtering og betaling av forskuddstrekk mv. Les Finans Norges innspill.

Møteplasser

Hvert år gjennomfører vi flere konferanser og seminar som kan være relevant for våre medlemmer innen bank og kapitalmarked, som for eksempel hvitvaskingskonferansen og betalingsformidlingskonferansen.

Nyhetsbrev

Her kan du melde deg på og se oversikt over alle nyhetsbrev fra Finans Norges avdeling for Bank og kapitalmarked. 

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.
 • Erik Johansen
 • Direktør bank og kapitalmarked

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt