Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

773 resultater

Type artikkel
Velg område
773 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Skadestatistikk for 2023

  Erstatningene for landbasert norsk forsikring er totalt på 62,3 milliarder kroner, en økning på nesten 21 prosent fra 2022, viser tall fra Finans Norge. Skadetall fra Norsk Naturskadepool kommer i tillegg. Store næringsskader, glatt føre og mer reising, og ikke minst regnværet i august, ga økte erstatninger.

 2. Omlegging av minibankgebyrer

  Ordningen for interbankgebyr ved BankAxept kontantuttak i minibank legges ned fra 19. februar i år. Nedgangen i antall minibanker har påvirket forretningsmodellen. Nå legger Norge seg på en modell som tilsvarer det som gjøres i flere europeiske land.

 3. Moderat lønnsvekst i finans

  TBUs foreløpige tall for lønnsvekst for 2023 viste at årslønnsveksten for lønnstakere under ett er beregnet til 5,3 prosent. Industrien endte samlet på 4,8 prosent mens for bank og forsikring har TBU beregnet årslønnsveksten til 4,4 prosent. – At tallene for finansnæringen viser en lavere lønnsvekst enn industrien bidrar til at næringens forsprang over tid kan avta noe, sier Finans Norges arbeidslivsdirektør Therese Høyer Grimstad.

 4. Ikke la deg lure

  Vet du hvordan svindlere opererer for å lure folk til å overføre pengene sine til dem? SVTs "Uppdrag granskning" har kommet på innsiden av en liga som har dette som sin spesialitet. – Slike "safe account"-svindler er også en kjent svindelmetode i Norge, sier Gry Nergård i Finans Norge. Hun oppfordrer alle til å tenke seg godt om dersom man får en slik telefon, slik at man ikke blir lurt.

 5. Viktig endring for å holde kostnadene nede

  Finansdepartementet har kommet Finans Norge i møte. De store skadeforsikringsselskapene kan bruke samme regelverk for avsetninger til både regnskaps- og skatteformål. Dermed unngår man en betydelig kostnadsøkning som ville kunne ført til dyrere forsikringsprodukter.