Arbeidsliv

Finans Norge tilbyr arbeidsgivermedlemmene bistand i individuell og kollektiv arbeidsrett eller tariffavtalene i finans. Vi avholder egne webinarer og samlinger og vi har utarbeidet ulike maler og veiledere tilpasset avtaleverket.

Informasjon om medlemsinnlogging

Kjære medlem

Det lukkede innholdet på denne siden er forbeholdt Finans Norges arbeidsgivermedlemmer. Du får tilgang til dette innholdet dersom du er innlogget.

Er du ny administrerende direktør, HR-kontakt eller er tilknyttet HR? Du kan få tilgang til alt innhold på disse sidene ved å ta kontakt med Finans Norges arbeidslivsavdeling. 

Send oss en epost: arbgiv@finansnorge.no

 

Aktuelle saker om Arbeidsliv

 1. NHO-fellesskapet setter sikkerhet og arbeidskraft på dagsorden

  Cyberangrep, spionasje og illojale medarbeidere er risikofaktorer for norske bedrifter. Nå har NHO tatt initiativ til et samarbeid mellom det offentlige og medlemsbedriftene for å se på utfordringene rundt behov for arbeidskraft, hensynet til sikkerhet, forbudet mot diskriminering og hensynet til likebehandling av arbeidstakere. En veileder fra myndighetene står på ønskelisten. Les mer hos NHO.

 2. Gratis kompetanseheving innen bærekraft og teknologi

  Høsten 2024 får finansansatte tilgang til opplæring i bærekraft og teknologi gjennom et statlig finansiert bransjeprogram. Bransjeprogrammet er et resultat av et vellykket trepartssamarbeid mellom næringslivet, staten og utdanningstilbydere. Nå er det opp til utdanningstilbyderne å komme med gode opplæringstilbud.

 3. Kompetansemangel bremser vekst

  77 prosent av finansnæringen har et udekket kompetansebehov. Bærekraft og IT er to av fem områder der det er ekstra utfordrende å finne folk. Til syvende og sist vil mangel på kompetanse bremse næringens vekst. Finansfokus har intervjuet Frederick Hjertø om Kompetansesjekken 2022. Finans Norge gjennomfører ny undersøkelse i 2024.

Siste høringer til myndigheter

 1. Finans Norge om forslag til endringer i konkurranseloven

  Viser til Nærings- og fiskeridepartementets brev 31. mars 2023 om forslag til endringer i konkurranseloven mv. om markedsetterforskning og utredning overtredelsesgebyr og ledelseskarantene mot fysiske personer. Våre medlemmer vil bli berørt av forslagene, og Finans Norge ønsker derfor å uttale seg.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt