Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

278 resultater

Type artikkel
Velg område
278 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Høy lønnsomhet i banker indikerer ikke nødvendigvis lav konkurranse

  I sin halvårlige analyse av finansiell stabilitet, legger Norges Bank frem en grundig analyse av lønnsomheten i bankene. Sentralbanken påviser at lønnsomheten i bankene varierer, og perioder med lav eller høy lønnsomhet ofte er forbigående. Høy lønnsomhet er derfor ikke nødvendigvis et tegn på lav konkurranse.

 2. Høring om finansmarkedene

  – Finansdepartementet har gjort en grundig vurdering av bankkonkurransen og konkludert med at den er ganske god. Finans Norge jobber for god konkurranse på bankmarkedet, og vil selvsagt bidra konstruktivt når ytterligere tiltak skal vurderes, sa administrerende direktør Kari Olrud Moen under høringen.

 3. Viktig bankkonkurranse

  Årets finansmarkedsmelding har en egen gjennomgang av konkurransen i bankmarkedet. Ifølge Finansdepartementet er bankkonkurransen ganske god, men departementet vurderer at den kan bli bedre. Finans Norge er positive til å bidra i et videre arbeid med tiltak.

 4. Forslag fra Finanstilsynet kan hindre dyrere landbrukslån

  I fjor høst kom Finanstilsynet med avklaringer om tilsynspraksis som kunne økt kapitalkravene kraftig for banker som finansierer en stor del av det norske landbruket. Det kunne gitt dyrere lån for norske landbrukere. Nå har Finanstilsynet foreslått nye regler for landbrukslån som kan hindre at økte kapitalkrav bidrar til dyrere landbrukslån.

 5. Fusjonere når vi kan – ikke når vi må

  Finanslunsj podkast: Fusjonsbølgen blant sparebankene fortsetter. Banksjef Rune Iversen i Marker Sparebank og Glenn Haglund, banksjef i Eidsberg Sparebank er ukens gjester. Hva er grunnen til at de ønsker å slå seg sammen til Marker og Eidsberg Sparebank, og hvorfor skjer dette nå?

 6. Det er ingen superprofitt i norske banker

  Bankenes fortjeneste på innskuddene er på full fart ned, viser ferske tall fra SSB. Og bankkundene er langt fra sløve – de følger med. Les innlegget til administrerende direktør i Finans Norge, Kari Olrud Moen i DN.