Trygge forbrukere

Finans Norge arbeider for å trygge forbrukerne i et digitalt finansmarked. Her finner du næringspolitiske posisjoner og rammeverk. Forbrukerinformasjon finner du på temaside om personlig økonomi.

Den digitale utviklingen i samfunnet skjer med stor kraft, og både Finans Norges medlemmer og finansmarkedet har endret seg radikalt i takt med denne. Sammen med våre medlemsbedrifter og aktører i næringen jobber vi blant annet med svindelforebyggende tiltak, finansiell inkludering, god rådgivning og ansvarlig utlånspraksis.

Mer om de viktigste sakene vi jobber med (logg inn)

Dette arbeider vi med

  1. Alt henger sammen med alt

    – Ut av det store bildet kommer de små svindlene. Krigen i Ukraina, handelskonflikten mellom USA og Kina, klimakrise og teknologisk utvikling, alt dette påvirker hverdagen vi lever i. Aktører som tidligere har hatt tilgang til informasjon, varer og tjenester forsøker nå å lure til seg dette på uærlig vis.

  2. Ny autorisasjon for usikret kreditt

    Finaut har etablert en ny autorisasjon som skal bidra til en mer ansvarlig utlånspraksis. – Det er veldig motiverende at autorisasjonen etterspørres av de som jobber med usikret kreditt og arbeidet vil selvsagt skje i tett samarbeid for å sikre en relevant og god autorisasjonsordning, sier forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge, og styreleder i Finaut, Gry Nergård. Les hele saken i FinansWatch.

  3. Frist for autorisering av robotrådgivere

    Fra 1. januar 2024 skal digitale råd til forbrukere om forsikringsprodukter og råd eller aktiv forvaltning i sparing og investering og porteføljeforvaltning kun gis fra autoriserte robotrådgivere. Robotrådgivere som er i bruk skal være autorisert senest 31. desember 2023. Les mer om dette hos FinAut.

Svindel

Her får du noen gode tips om hvordan du skal unngå å bli svindlet. Det viktigste rådet er: Aldri gi fra deg BankID-hemmelighetene dine!

Laster spiller …

Svindelmetoder


Phishing via SMS - BankID

Phishing via SMS - BankID

IT support

IT support

Pengemuldyr

Pengemuldyr

Telefonsvindel

Telefonsvindel

Kjærlighetssvindel

Kjærlighetssvindel

Publikum på en konferanse. Foto.

Møteplasser

Hvert år gjennomfører Finans Norge Forbrukerkonferansen for å sette fokus på hvordan finansbransjen skal arbeide med å trygge forbrukerne i digitaliseringen av finansmarkedet.

Et ungt par med baby. Foto.

Forbrukerinformasjon

Her kan forbrukere, skoler og offentlige etater finne svar og nyttige hjelperessurser på ofte stilte spørsmål om bruk av bank- og forsikringstjenester.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt