Trygge forbrukere

Finans Norge arbeider for å trygge forbrukerne i et digitalt finansmarked. Her finner du næringspolitiske posisjoner og rammeverk. Forbrukerinformasjon finner du på temaside om personlig økonomi.

Den digitale utviklingen i samfunnet skjer med stor kraft, og både Finans Norges medlemmer og finansmarkedet har endret seg radikalt i takt med denne. Sammen med våre medlemsbedrifter og aktører i næringen jobber vi blant annet med svindelforebyggende tiltak, finansiell inkludering, god rådgivning og ansvarlig utlånspraksis.

Mer om de viktigste sakene vi jobber med (logg inn)

Dette arbeider vi med

  1. Første robotrådgiver for forsikring autorisert

    - Vi gratulerer Storebrand med den første autoriserte robotrådgiveren for forsikring i Norge. Dette er en viktig milepæl for oss, forsikringsnæringen og ikke minst for Storebrand, som har bidratt til en smidig og god prosess for å komme i mål, sier Siv Seglem administrerende direktør i FinAut. Les mer hos FinAut.

  2. Finansiell inkludering: De fleste får god hjelp fra banken

    Bruk av nettbank eller mobilbank kan være en utfordring for de fleste av oss. Da er det viktig å få hjelp i banken. Vi har spurt kundene, og svarene vi fikk brukes nå i arbeidet med å bli enda bedre med finansiell inkludering.

Svindel

Her får du noen gode tips om hvordan du skal unngå å bli svindlet. Det viktigste rådet er: Aldri gi fra deg BankID-hemmelighetene dine!

Publikum på en konferanse. Foto.

Møteplasser

Hvert år gjennomfører Finans Norge Forbrukerkonferansen for å sette fokus på hvordan finansbransjen skal arbeide med å trygge forbrukerne i digitaliseringen av finansmarkedet.

Et ungt par med baby. Foto.

Forbrukerinformasjon

Her kan forbrukere, skoler og offentlige etater finne svar og nyttige hjelperessurser på ofte stilte spørsmål om bruk av bank- og forsikringstjenester.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt