En familie holder hender. Foto.

Livsforsikring og pensjon

Livsforsikrings- og pensjonsselskapene gir økonomisk trygghet for familien. Her finner du relevante sider for livsforikring- og pensjonsbransjen.

Informasjon om medlemsinnlogging

Medlemsinnhold er synlig for alle som er innlogget. Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider.
Alle ansatte i Finans Norges medlemsbedrifter kan opprette en bruker.

Aktuelt om livsforsikring og pensjon

 1. Egen pensjonssparing må bli en del av forliket

  Stortinget har i disse dager en historisk sjanse til å lage et bredt forlik om et bærekraftig pensjonssystem. Da bør de benytte sjansen til å styrke IPS, og understøtte at egen sparing til pensjon er en av de viktige pilarene i pensjonssystemet.

 2. Mange nye autoriserte rådgivere

  I det siste kvartalet i 2023 ble det meldt inn 792 nye kandidater i FinAut og det ble notert 842 nye autoriseringer og godkjenninger. Det ble gjennomført hele 3 600 prøver i fjerde kvartal, mer enn dobbelt så mange som kvartalet før. Se både kvartals- og årsstatistikken hos FinAut.

 3. Revidert bransjeavtale om avkastningsprognoser

  Finans Norges «Avtale om avkastningsprognoser» standardiserer de forutsetninger pensjonsinnretningene legger til grunn når de gir prognoser for fremtidig avkastning og risiko for produkter med investeringsvalg.

Frokostseminar - statistikk om egen pensjonskonto

16. januar inviterer Finans Norge til frokostseminar. Her vil du få servert frokost, rykende fersk statistikk om egen personkonto og upubliserte tall som viser hvordan pensjonsmidlene er investert.

Siste høringer og aktuelle brev til myndigheter

 1. Innspill til stortingsmelding om endringer i pensjonssystemet

  Finans Norge støtter regjeringens forslag som skal styrke den finansielle og sosiale bærekraften i pensjonssystemet, men påpeker at det er viktig at tjenestepensjonene tilpasses parallelt og samtidig med endringene i folketrygden. Les Finans Norges innspill.

 2. Utredning om fremtidig organisering av arbeidet med nasjonale regnskapsstandarder

  Finans Norge viser til Finansdepartementets brev 13.10.2023 vedrørende høring av en utredning om fremtidig organisering av arbeidet med nasjonale regnskapsstandarder. Les Finans Norges innspill.

 3. Forslag til endringer i skattereglene for barnepensjon

  Finans Norge viser til Finansdepartementets brev av 21.09.2023 der det var vedlagt et høringsnotat med forslag til endringer i skattereglene for barnepensjon. Nedenfor følger Finans Norges innspill.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt