Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

12 resultater

Type artikkel
Velg område
12 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Styringsrenten uendret

  Norges Banks komité for pengepolitikk og finansiell stabilitet har besluttet å holde styringsrenten uendret på 2,75 prosent. Norges Bank varsler samtidig at de mest sannsynlig vil sette opp renten i neste møte i mars.

 2. Norges Bank setter opp renten til 0,75 prosent

  Norges Bank har besluttet å heve styringsrenten til 0,75 prosent, og legger opp til en høyere prognose for styringsrenten slik at renten øker til rundt 2,5 prosent ved utgangen av neste år. Videre skal motsylisk kapitalbuffer økes til 2,5 prosent i mars 2023.

 3. Uendret styringsrente på 0,5 prosent

  Norges Banks komité for pengepolitikk og finansiell stabilitet har besluttet å holde styringsrenten uendret på 0,5 prosent. Slik komiteen nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt opp i mars, skriver Norges Bank i sin melding etter rentemøte 20. januar.

 4. Norges Bank hever styringsrenten

  Norges Bank har besluttet å sette opp styringsrenten til 0,5 prosent, og varsler at neste renteheving kommer sannsynligvis i mars, samtidig som usikkerhet omkring pandemien og virkningene på økonomien understrekes. I tillegg er det også besluttet å øke kravet til motsyklisk kapitalbuffer til to prosent.