Nyhetsarkiv

Har du husket å logge inn? Medlemsinformasjon og lukkede fagartikler på denne siden er kun synlig for innloggede medlemmer

Logg inn eller opprett ny bruker ved å bruke "Logg-inn" knappen øverst til høyre. Mer informasjon om medlemslukket innhold.

Vis filtrering

79 resultater

Type artikkel
Velg område
79 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. EM i Pengequiz 2023: Solid innsats fra våre EM-finalister

  Etter to hektiske dager i Brussel mandag og tirsdag 15. og 16. mai, der de nasjonale vinnerne fra 28 europeiske land møttes, var våre finalister Jenny og Mina fra Li skole i Nittedal godt fornøyd med egen innsats. Det ble ikke seier til Norge som i fjor, men en god plassering. Årets vinnere ble Hellas, med Polen og Portugal på andre og tredje.

 2. Gleder seg til EM-finalen 16. mai!

  Jubelen sto i taket i klasserommet i Nittedal da klasse 10 A på Li skole stakk av med en knepen seier i NM i Pengequiz i mars. Nå skal Jenny Linnea Nygård Andreassen og Mina Elisabeth Skumsvoll representere klassen i EM-finalen i Brussel 16. mai, og det ser de frem til. For å være best mulig forberedt har de fått hjelp av SpareBank 1 Ringerike Hadeland.

 3. Forbruksgjelden har økt med 2,1 mrd

  Tall fra Norsk Gjeldsinformasjon pr 1. april viser at forbruksgjelden i Norge er på 153,3 mrd. og har steget med 2,1 mrd. siden forrige måned. – Den rentebærende forbruksgjelden ligger nå på et høyere nivå sammenlignet med fjoråret. Noe av økningen skyldes nok påsken, men det er viktig at folk kontakter banken sin hvis de har økonomiske problemer, sier Svein Ove Karstensen.

 4. Hurra, bankene tjener penger!

  I en kronikk på NRKs Ytring hamrer direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerråd løs på både inkassoselskaper og banker. Bankene tjener for mye penger og inkassosalærene i Norge er 1000 prosent høyere i Norge enn i Finland, skriver Forbrukerrådet. Er det sant? Les Tom Staavis motsvar på Ytring.

 5. Når gode råd er gratis

  I 2022 lærte vi et nytt ord: Dyrtid. Det var Christian Poppe fra forskningsinstituttet SIFO som introduserte oss for begrepet, da han sommeren 2022 kunne fortelle at en tredjedel av norske husholdninger hadde fått en dårligere økonomi bare siden januar, og en fjerdedel av husholdningene anså det som problematisk å betale regninger og renter.

 6. Nettotegnet verdipapirfond for 3 milliarder i februar

  Til tross for at urolighetene i verden fortsetter, nettokjøpte norske personkunder verdipapirfond for 3 milliarder i februar. Av dette ble det nettokjøpt aksjefond for 1,6 milliarder og rentefond for 1,4 milliarder kroner. Det viser den månedlige markedsstatistikken fra Verdipapirfondenes forening (VFF).