-
Høringsuttalelse – Endringer i Finanstilsynets utlikning av utgifter
Vi viser til Finansdepartementets høringsbrev av 10.12.2019 samt høringsnotatet utarbeidet av Finanstilsynet, om forslag til endringer i Finanstilsynets utlikning av utgifter
-
Tilpasning av Nibor-metodikk til nye EU/EØS-krav
Nibor er den viktigste referanserenten for det norske markedet og det er i så måte essensielt at renten oppfyller alle regulatoriske krav.
-
Høringsuttalelse – Ny låneforskrift
Det vises til Norges Banks høringsbrev 25.10.2019 om forslag til ny låneforskrift. Finans Norge avgir her sine merknader.
-
Finans Norge om finansmarkedsmeldingen 2021
Årets finansmarkedsmelding gir en bred anerkjennelse av finansnæringens rolle. Les mer om innholdet i meldingen, og Finans Norges kommentarer.
-
Nedbemanning som en del av kontinuerlig omstilling
I 2020 nedbemannet 18 prosent av Finans Norges medlemsbedrifter, og blant de som nedbemannet svarte 86 prosent at de benyttet seg av sluttpakker. Det viser en undersøkelse Finans Norge gjennomførte i januar, blant arbeidsgivermedlemmene.
-
Fortsatt nedadgående trend i usikret gjeld
Nedgangen i nordmenns usikrede gjeld fortsetter og har de siste 12 månedene blitt redusert med 10,8 prosent. Total usikret gjeld er nå på 153,3 mrd. kroner, mot 171,9 mrd. kroner på samme tid i fjor. Dette viser ferske tall fra Norsk Gjeldsinformasjon.
-
Næringens arbeid med å legge til rette for egen pensjonskonto
Lovregler om egen pensjonskonto trådte i kraft 1. januar i år, og fra og med 1. februar kan de ansatte gjøre valg for sin egen pensjonskonto. Man kan reservere seg mot samling av pensjon og fremskynde samling. I tillegg kan man velge pensjonsleverandør selv.
-
TBUs lønnstall viser 3,25 prosent lønnsvekst for finans
Årslønnsveksten fra 2019 til 2020 er ifølge Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene (TBU) beregnet til 2 prosent for industriarbeidere, 2, 25 prosent for industrifunksjonærer i NHO-bedrifter og 2,25 for funksjonærer. For finansnæringen er lønnsveksten på 3,25 prosent, noe som kan forklares med tidlige oppgjør og hard konkurranse om høyt utdannede.
-
Finansbransjen over snittet på SHE-indeksen
EYs SHE-indeks viser at bank- og finansbransjen ligger over snittet når det gjelder likestilling. Bank- og finansbransjens gjennomsnittscore er 76 prosent, mens snittet for alle er på 67 prosent. – Det gjøres mye godt arbeid for å få bedre kjønnsbalanse i banker og forsikringsselskaper rundt om i Norge, sier Finans Norges arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr.
-
Behov for mer informasjon om lån til eiendomsprosjekter
Finansdepartementet har bedt Finanstilsynet om mer informasjon om hva myndigheter i andre land anser som «spekulativ finansiering av fast eiendom» etter det europeiske kapitalkravsregelverket. Det er avgjørende for om bankene må bruke en forhøyet risikovekt for lån til visse eiendomsprosjekter.