Gjeldende lønnsregulativ

Gå til hovedinnhold

Gjeldende lønnsregulativ

Illustrasjonsfoto. Mynter.

Gjeldende lønnsregulativ fra 1. mai 2022. 

Ordinært lønnsregulativ

For bedrifter som tidligere fulgte det ordinære lønnsregulativet med en halv ekstra månedslønn i desember, gjelder fra 1. mai 2022 det ordinære lønnsregulativet. 

Satsene i det ordinære regulativet er litt høyere enn i det avvikende som følge av kompensasjonen på 0,44% for bortfall av den tidligere halve ekstra månedslønnen i desember, som ble lagt inn i tabellen i 2019.

Avvikende lønnsregulativ

Det avvikende regulativet er for de som allerede praktiserte 12-måneders lønn før bortfall av den halve ekstra månedslønnen pr. 1. januar 2019.

Det avvikende lønnsregulativet inneholder derved ikke kompensasjonen. Lønnstrinnene på det avvikende regulativet er nå merket med a – for avvikende.

Er du usikker på hvilket regulativ som gjelder i din bedrift? Kontakt Alexander A. Lange.

Trinnløst lønnssystem

Har dere vurdert å innføre trinnløst lønnssystem? Flere bedrifter i finans er i ferd med å gå over til dette. I Sentralavtalen finnes det en adgang til å avvikle lønnsregulativet lokalt i din virksomhet, på vilkår. 

Eldre og utgåtte regulativ

Her ligger lønnsregulativene fra de siste seks årene. Om du leter etter gjeldende lønnsregulativ finner du det på siden " lønnsregulativ".   Om du behøver eldre regulativer enn de publiserte, anmoder vi om å ta kontakt med oss. 

Alexander A. Lange

Alexander A. Lange

Fagdirektør arbeidslivsøkonomi og pensjon

957 33 289 Alexander.Lange@finansnorge.no