Gjeldende lønnsregulativ

Gå til hovedinnhold

Gjeldende lønnsregulativ

Illustrasjonsfoto. Mynter.

Gjeldende lønnsregulativ fra 1. mai 2019. 

Ordinært lønnsregulativ

For bedrifter som tidligere fulgte det ordinære lønnsregulativet med en halv ekstra månedslønn i desember, gjelder fra 1. mai 2019 det ordinære lønnsregulativet. 

Den halve ekstra månedslønnen er fordelt over 12 måneder, og satsene er tillagt en kompensasjon på 0,44%.

Avvikende lønnsregulativ

Det avvikende regulativet er for de som allerede praktiserte 12-måneders lønn før bortfall av den halve ekstra månedslønnen pr. 1. januar 2019.

Det avvikende lønnsregulativet inneholder derved ikke kompensasjonen. Lønnstrinnene på det avvikende regulativet er nå merket med a – for avvikende.

Er du usikker på hvilket regulativ som gjelder i din bedrift? Kontakt Alexander A. Lange.

Trinnløst lønnssystem

Har dere vurdert å innføre trinnløst lønnssystem? Flere bedrifter i finans er i ferd med å gå over til dette. I Sentralavtalen finnes det en adgang til å avvikle lønnsregulativet lokalt i din virksomhet, på vilkår. 

Lønnsoppgjøret i finans er godkjent og skal iverksettes

De anbefalte forslagene som hadde svarfrist 2. mai, er nå godkjent av alle parter, og lønnstillegget på kr. 9.200,- pr. år med virkning fra 1. mai 2019 skal iverksettes. De nye lønnsregulativene ligger nå tilgjengelig.

Eldre og utgåtte regulativ

Her ligger lønnsregulativene fra de siste fem årene. Om du leter etter gjeldende lønnsregulativ finner du det på siden " lønnsregulativ".   Om du behøver eldre regulativer enn de publiserte, anmoder vi om å ta kontakt med oss.