Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

41 resultater

Type artikkel
Velg område
41 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Enighet i inkasso-oppgjøret

  Tirsdag ettermiddag kom Finans Norge og Finansforbundet til enighet om årets tariffoppgjør for inkassobedriftene som er medlem i Finans Norge. Det fremforhandlede forslaget på 2,4 prosent pr. 1. mai tilsvarer det sentrale tillegget i frontfaget omregnet til prosent innenfor inkasso-området, og er innenfor frontfagets ramme på 5,2 prosent.

 2. Inkasso-oppgjøret er i gang

  Forhandlingene om lønn og sentralavtalens innhold for Finans Norges inkassomedlemmer er nå i gang. Finans Norge og Finansforbundet må bli enig i løpet av tirsdag 7. mai, hvis ikke går oppgjøret til mekling. Det er første gang Finans Norge forhandler for inkasso, etter at dette ble en egen bransje i Finans Norge.

 3. Tariffoppgjøret i inkasso gjennomføres 7. mai

  Tirsdag 7. mai møter Finans Norge Finansforbundet for å forhandle om lønn og inkassoavtalens innhold. – I dette oppgjøret er det avgjørende å komme frem til et resultat som er økonomisk bærekraftig for inkassobransjen. Bransjen står i knestående og for høye lønnstillegg vil gjøre situasjonen enda vanskeligere, sier Finans Norges forhandlingsleder Therese Høyer Grimstad.

 4. Enighet i tariffoppgjøret i finans

  Etter forhandlinger 22. og 23. april ble det tirsdag kveld oppnådd enighet mellom Finans Norge og henholdsvis Finansforbundet og Handel og Kontor/Fagforbundet (LO) i årets tariffoppgjør i finans. Resultatet innebærer et generelt tillegg på 2,65 prosent til alle, minimum kr 15.000 kroner. Resultatet er innenfor frontfagsrammen på 5,2 prosent.

 5. Tariffoppgjøret i finans starter 22. april

  Tariffoppgjøret i finans denne våren er et hovedoppgjør, hvor det forhandles om lønn og sentralavtalens innhold. Forhandlingene gjennomføres mandag 22. april og tirsdag 23. april. På disse to dagene må partene bli enige, ellers går oppgjøret til mekling. Finans Norges forhandlingsutvalg ser frem til gode og konstruktive forhandlinger.

 6. Moderat lønnsvekst i finans

  TBUs foreløpige tall for lønnsvekst for 2023 viste at årslønnsveksten for lønnstakere under ett er beregnet til 5,3 prosent. Industrien endte samlet på 4,8 prosent mens for bank og forsikring har TBU beregnet årslønnsveksten til 4,4 prosent. – At tallene for finansnæringen viser en lavere lønnsvekst enn industrien bidrar til at næringens forsprang over tid kan avta noe, sier Finans Norges arbeidslivsdirektør Therese Høyer Grimstad.