Personer rundt et bord.Foto.

Tariffoppgjøret 2024

Her finner du alt om tariffoppgjøret 2024, som er et hovedoppgjør. Det betyr at det i år skal forhandles om Sentralavtalens innhold i tillegg til lønn. Finans Norge er en egen tariffsektor under NHO. Årets forhandlinger med Finansforbundet og LO skjer 22. og 23. april. Inkasso-oppgjøret med Finansforbundet finner sted 7. mai og til høsten gjennomføres oppgjøret med Tekna, Econa, Juristforbundet og Nito.

Siste nytt om tariffoppgjøret

 1. Enighet i inkasso-oppgjøret

  Tirsdag ettermiddag kom Finans Norge og Finansforbundet til enighet om årets tariffoppgjør for inkassobedriftene som er medlem i Finans Norge. Det fremforhandlede forslaget på 2,4 prosent pr. 1. mai tilsvarer det sentrale tillegget i frontfaget omregnet til prosent innenfor inkasso-området, og er innenfor frontfagets ramme på 5,2 prosent.

 2. Inkasso-oppgjøret er i gang

  Forhandlingene om lønn og sentralavtalens innhold for Finans Norges inkassomedlemmer er nå i gang. Finans Norge og Finansforbundet må bli enig i løpet av tirsdag 7. mai, hvis ikke går oppgjøret til mekling. Det er første gang Finans Norge forhandler for inkasso, etter at dette ble en egen bransje i Finans Norge.

Veileder i konfliktberedskap

Her finner du beredskapsveilederen for lønnsoppgjøret 2024. Veilederen er utarbeidet av Finans Norge i samarbeid med fagutvalg konfliktberedskap (FAKO). For å komme inn må du være innlogget som arbeidsgivermedlem.

NHOs forhandlingsfullmakt

Bedriftenes lønnsevne, lojalitet til frontfagsmodellen og riktig balanse mellom sentrale og lokale forhandlinger. Dette var viktige punkter da NHOs representantskap torsdag 7. mars vedtok forhandlingsposisjonen for årets lønnsoppgjør. Les mer om forhandlingsfullmakten hos NHO.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.
 • Therese Høyer Grimstad
 • Direktør arbeidsliv / advokat MNA
 • Thomas Keiserud
 • Forhandlingsdirektør / advokat MNA
 • Alexander A. Lange
 • Fagdirektør arbeidslivsøkonomi og pensjon