-
Nedbemanning som en del av kontinuerlig omstilling
I 2020 nedbemannet 18 prosent av Finans Norges medlemsbedrifter, og blant de som nedbemannet svarte 86 prosent at de benyttet seg av sluttpakker. Det viser en undersøkelse Finans Norge gjennomførte i januar, blant arbeidsgivermedlemmene.
-
Kan arbeidsgiver kartlegge hvem som er vaksinert eller smittet?
Smittetrykket er stadig lavere og antallet vaksinerte stiger. Det er mange av våre medlemsbedrifter som planlegger for at ansatte kan komme tilbake til arbeidsplassen etter sommerferien. Det er likevel forventet at smitteverntiltak fortsatt vil gjelde en stund fremover, og mange spør nå om arbeidsgiver kan kartlegge hvilke ansatte som er vaksinert eller har vært smittet.
-
Bankpakken — positivt at rammebetingelser for norske banker harmoniseres med EU
EUs bankpakke innebærer viktige endringer av kapitalkravs- og krisehåndteringsregelverket. Forslaget til gjennomføring i Norge er i stor grad tro mot EU-regelverket − samtidig er det flere sentrale forhold som må avklares og utredes nærmere, skriver Finans Norge i en nylig avgitt høringsuttalelse.
-
Næringens arbeid med å legge til rette for egen pensjonskonto
Lovregler om egen pensjonskonto trådte i kraft 1. januar i år, og fra og med 1. februar kan de ansatte gjøre valg for sin egen pensjonskonto. Man kan reservere seg mot samling av pensjon og fremskynde samling. I tillegg kan man velge pensjonsleverandør selv.
-
TBUs lønnstall viser 3,25 prosent lønnsvekst for finans
Årslønnsveksten fra 2019 til 2020 er ifølge Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene (TBU) beregnet til 2 prosent for industriarbeidere, 2, 25 prosent for industrifunksjonærer i NHO-bedrifter og 2,25 for funksjonærer. For finansnæringen er lønnsveksten på 3,25 prosent, noe som kan forklares med tidlige oppgjør og hard konkurranse om høyt utdannede.
-
Nedgang i usikret gjeld til tross for økt julehandel
Til tross for julehandel gikk total usikret gjeld ned med 200 millioner kroner i desember. I januar 2020 var den totale usikrede gjelden på 175,8 mrd. kroner. Nå er den 159,8 mrd. kroner, noe som betyr en nedgang på hele 16 mrd. kroner i løpet av det siste året. Dette viser tall fra Norsk Gjeldsinformasjon.
-
Betydelige kostnader knyttet til flom- og skredhendelser
I Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sin ferske rapport kommer det frem at det samlede behovet for sikring av bygg som er utsatt for skred og flom vil koste 85 milliarder. Tidligere anslag har vært på 4 milliarder kroner.
-
Uten banken stopper Norge
I Finans Norges brosjyre "Uten banken stopper Norge" kan du lese mer om hvordan bankene utgjør en viktig bærebjelke i norsk økonomi. Du vil også bli bedre kjent med hvordan flere startet bedrift eller fikk hjelp til å komme gjennom pandemien.
-
IKT-spesialister utgjør nå én av ti ansatte i finansbransjen
Finansbransjen har en av Norges høyeste tettheter av IKT-spesialister, viser en ny rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse, og antallet skal øke ytterligere.
-
NM i Pengequiz: Grong vant for tredje gang!
For tredje gang siden vi startet opp i 2018 var det en ungdomsskoleklasse fra Grong som gikk til topps i NM-finalen i Pengequiz. Vi gratulerer!