Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

56 resultater

Type artikkel
Velg område
56 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Banknæringen tar svindel - med og uten BankID - på alvor

  BankID muliggjør økonomisk kriminalitet, skriver Marte Eidsand Kjørven ved Universitetet i Oslo i DN 4. juli og peker på at vi har muliggjort dette ved å fjerne menneskemøtene og gitt inngangsnøkkelen til hvelvet til svindlere. Vi deler Kjørvens bekymring for svindelutviklingen. Derfor har finansnæringen jobbet i lang tid med en rekke tiltak for å forebygge, avdekke og stoppe svindel.

 2. Heidra med pris for digital eigedomshandel

  Kartverket fekk tildelt pris for prosjektet «digital samhandling ved eigedomshandel» under Geospatial World Excellence Award 2024 i mai. Prosjektet har vore eit samarbeid mellom bankar, eigedomsmeklarar og Kartverket gjennom DSOP (digital samhandling offentleg privat), og har spart samfunnet for milliardbeløp gjennom å digitalisere ein tidlegare papirtung prosess. Les heile saka hos Kartverket.

 3. Kartverket vinner statlig pris for DSOP-prosjekt

  Banker, eiendomsmeglere og Kartverket har gått sammen for å digitalisere boligkjøpsprosessen og dialog i bolighandelen. – At prosjektet gis Beste stat-prisen 2024 er en bekreftelse på at DSOP-samarbeidet gir gevinster og får solid annerkjennelse, sier Tom Høiberg, direktør for digitalisering og betaling i Finans Norge.

 4. Penger i den digitale tidsalderen

  Finanslunsj podkast: I to episoder utforsker vi fremtidens penger. Kommer vi til å få en digital versjon av den norske kronen? Kan Bitcoin fungere som et alternativ til tradisjonell valuta?