Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

25 resultater

Type artikkel
Velg område
25 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Rapport fra Finanstilsynet om urettmessige gebyrer og renter

  Enkelte banker og inkassoselskaper har selv avdekket feil i sine rutiner knyttet til oversending av krav fra banker til inkassoselskaper. Det har medført at det i et stort antall saker er krevet inn for høye gebyrer og renter. Beløpene er eller vil bli tilbakebetalt umiddelbart.

 2. To nye inkassoselskaper til Finans Norge

  Visma Amili, tidligere Visma Financial Solutions AS og Klare Inkasso har meldt seg inn og blir nye medlemmer. – Inkassobransjen representerer en viktig og integrert del av finansnæringen, og det er gledelig at flere inkassoselskaper melder seg inn i organisasjonen, sier Eddy Kjær, direktør for inkasso i Finans Norge.

 3. Forbruksgjelden har økt med 7,4 mrd. på ett år

  Den totale forbruksgjelden økte med 1,8 mrd. i september og utgjør nå 157,7 mrd. Den rentebærende kredittkortgjelden økte med 0,5 mrd. og forbrukslån økte med 1,0 mrd. –Økningen i rentebærende kredittkortgjeld kan skyldes at en del velger å nedbetale over tid, slik at de også kan betale andre regninger, sier Svein Ove Karstensen i Norsk Gjeldsinformasjon. Les deres månedsrapport.

 4. En næring i endring

  I en tid da renter og priser stiger raskt, er det flere som får betalingsproblemer. Inkassobransjen har tatt grep for å sørge for en mer bærekraftig og kundevennlig inkassodrift. Felles bransjenorm og løft av kompetanse og sertifisering av ansatte er viktige utviklingstrekk.

 5. På tide med fakta om inkasso

  Det er ikke store overskudd eller høy inntjening i inkassobransjen. Den er heller ikke en ondskapsfull pengeinnkrever. Det er et strengt lovverk og oppdragsgiver, enten det er en kommune eller en bedrift, som setter rammene i oppdraget en gir til inkassoselskapet. Les debattinnlegget til Eddy Kjær, direktør for inkasso i Finans Norge.