Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

88 resultater

Type artikkel
Velg område
88 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Banknæringen tar svindel - med og uten BankID - på alvor

  BankID muliggjør økonomisk kriminalitet, skriver Marte Eidsand Kjørven ved Universitetet i Oslo i DN 4. juli og peker på at vi har muliggjort dette ved å fjerne menneskemøtene og gitt inngangsnøkkelen til hvelvet til svindlere. Vi deler Kjørvens bekymring for svindelutviklingen. Derfor har finansnæringen jobbet i lang tid med en rekke tiltak for å forebygge, avdekke og stoppe svindel.

 2. Svindel – et stort samfunnsproblem

  Finanslunsj podkast: I fjor tapte norske banker én milliard kroner til svindel. Disse pengene går til kriminelle organisasjoner og finansiering av alvorlig kriminalitet. Hør Fredrik André Lykken fra Økokrim, Richard Grunnvåg fra Bits og Gry Nergård fra Finans Norge diskutere hvordan svindlerne opererer, hvorfor mange tilfeller ikke blir anmeldt til politiet, hvordan svindel truer våre samfunnsverdier, og hvilke tiltak som kreves for å stoppe svindlerne.

 3. FinAuts årsrapport

  10 000 rådgivere er nå autorisert gjennom Finansnæringens Autorisasjonsordninger (FinAut). Disse gir råd til forbrukere hver dag. Medlemsundersøkelsen 2023 viser at FinAut scorer høyt på tillit, integritet og tilfredshet. Dette og mye mer kan du lese i FinAuts årsrapport for 2023. Den finner du på FinAut.no.

 4. Økt pågang fra kunder som vil ha hjelp

  Dyrtid og krevende situasjon har medført at over halvparten av rådgiverne i bank opplever økt pågang fra kunder som vil ha hjelp til å løse økonomiske problemer. Det viser en undersøkelse FinAut har gjennomført blant nesten 8000 rådgivere i kreditt i bank. Les mer hos FinAut.

 5. Ny autorisasjonsordning i 2024

  2. januar 2024 åpner Autorisasjonsordningen for Usikret kreditt, en ordning for rådgivere som jobber med kreditt og lån uten pantesikkerhet. Fra 2024 kan også låneformidlere som gir råd om boliglån, autoriseres i Kreditt. Bedrifter kan søke om tilslutning i Autorisasjonsordningen i Kreditt fra 1. februar 2024. Les mer om begge sakene hos FinAut.