Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

869 resultater

Type artikkel
Velg område
869 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Finans Norge heier på «regel-tsunami» fra EU

    Bransjen bør møte de europeiske lovverkene med åpne armer. Det mener Tom Høiberg, direktør for digital robusthet i Finans Norge. En satsing i finans, særlig drevet frem av datadeling, vil gi Norge viktige arbeidsplasser i tiden «etter oljen».

  2. Viktig tiltak for fripolisekundene må følges opp

    Arbeidsgruppen som har vurdert regelendringer for fripoliser har i dag lagt frem sin rapport. Arbeidsgruppen legger frem flere viktige forslag, men har ikke tatt stilling til det viktigste tiltaket – innføring av lånt egenkapital. Dette er et avgjørende grep for å sikre høyere avkastning for fripolisekundene.

  3. «Lobby» er kanskje et stygt ord i Norge, men ikke i EU

    FinansWatch har nylig skrevet om norsk finansnæring og dens kontaktflate med EU-systemet. Nå forklarer Ellen Bramness Arvidsson, internasjonal direktør i Finans Norge, hvorfor det brukes flere millioner kroner på myndighetskontakt i EU-systemet.

  4. Finans Norge ønsker lojal gjennomføring av nye kapitalkrav

    Finans Norge har i dag avgitt høringssvar om norsk gjennomføring av endringer i EU-reglene for bankenes kapitalkrav (CRR3). Finanstilsynet har foreslått klare skjerpelser sammenliknet med hovedreglene i CRR3. Finans Norge mener at skjerpelsene ikke er godt begrunnet og at hovedreglene bør gjennomføres lojalt i norsk rett.

  5. Ikke yrkesskadedekning for skader som skjer i pausen på hjemmekontor

    Høyesterett har avsagt dom om krav på yrkesskadedekning for skader som oppstår i pauser på hjemmekontor. Flertallet kom til at skaden ikke skjedde mens arbeidstakeren var «i arbeid». Vilkårene for yrkesskadedekning var dermed ikke oppfylt. Finans Norge mener at avgjørelsen kan føre til vanskelige grensedragninger og et behov for en helhetlig gjennomgang av yrkeskadeforsikringsordningen.

  6. Stadig økning i forbruksgjelden

    Forbruksgjelden i Norge utgjør nå 167,3 milliarder, som er en økning på 2,7 milliarder kroner siste måned. Det viser ferske tall fra Norsk Gjeldsinformasjon. Til tross for at feriepengene i juni bidro til en kortvarig nedgang, har gjelden økt med 4,5 milliarder kroner i sommermånedene juli og august. Les mer på norskgjeld.no.