Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

810 resultater

Type artikkel
Velg område
810 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Bærekraftig finans og klimarisiko

    Finansmarkedsmeldingen har en bred gjennomgang av arbeidet med bærekraftig finans og klimarisiko. Det er gledelig at dette arbeidet har fått en fremtredende plass i finansmarkedsmeldingene de siste årene. Klimaendringer, tap av natur og andre bærekraftsrelaterte utfordringer truer verdiskapningen og lønnsomheten i næringslivet, samtidig som gode løsninger skaper nye forretningsmuligheter.

  2. Viktig bankkonkurranse

    Årets finansmarkedsmelding har en egen gjennomgang av konkurransen i bankmarkedet. Ifølge Finansdepartementet er bankkonkurransen ganske god, men departementet vurderer at den kan bli bedre. Finans Norge er positive til å bidra i et videre arbeid med tiltak.

  3. En god og grundig Finansmarkedsmelding

    Årets finansmarkedsmelding gir en grundig og god gjennomgang av det norske finansmarkedet. I det store og hele får finansnæringen positiv omtale som en avgjørende næring på flere områder. Departementet peker samtidig på enkelte tiltak som Finans Norge vil bidra og jobbe konstruktivt med.

  4. Enighet i tariffoppgjøret i finans

    Etter forhandlinger 22. og 23. april ble det tirsdag kveld oppnådd enighet mellom Finans Norge og henholdsvis Finansforbundet og Handel og Kontor/Fagforbundet (LO) i årets tariffoppgjør i finans. Resultatet innebærer et generelt tillegg på 2,65 prosent til alle, minimum kr 15.000 kroner. Resultatet er innenfor frontfagsrammen på 5,2 prosent.

  5. Norsk næringslivs største kompetanseløft fyller 15 år

    Etter en rekke skandaler der finansnæringen hadde solgt komplekse, dyre og dårlige spareprodukter, tok banknæringen grep. I 2009 etablerte næringen en autoriseringsordning for sine rådgivere. Det har vært en suksess og bidratt til det største kompetanseløftet næringen noensinne har gjennomført. Nå fyller Finansnæringens Autorisasjonsordninger 15 år.