Nyheter

Gå til hovedinnhold

Nyheter

Digitaliseringen av Norge styrker ditt personvern

Finanslunsj podkast: 2022 startet med debatten i DN om at millioner av norske bankkontoer skal ettergås av Skatteetaten og NAV. Fåne og Staavi synes vinklingen var lite nyansert og har invitert Eivind Gjemdal i Bits AS for å diskutere digitaliseringen av...

Skadene strømmer inn etter ekstremværet Gyda

Hittil er det meldt om rundt 2000 skader etter ekstremværet Gyda, viser foreløpige tall fra Finans Norge og Norsk Naturskadepool. I tillegg kommer skader fra stormen de siste dagene som kom i etterkant av ekstremværet Gyda.

Bilde av store bølger og uvær. Foto.
Foto: bevisphoto / AdobeStock

Vann og flomskader etter ekstremværet Gyda

Rundt 1000 skader er så langt meldt inn til forsikringsselskapene etter ekstremværet Gyda, viser en foreløpig oversikt fra Finans Norge og Norsk Naturskadepool.

Bilde av store bølger og uvær. Foto.
Foto: bevisphoto / AdobeStock

Ny svindelmetode: Tappet over 600 000 kroner fra ofrenes kontoer

Tre kunder i Sparebanken Sør opplevde nylig at flere hundre tusen kroner forsvant fra kontoene deres etter en ny og svært kynisk telefonsvindel, skriver NRK. I stedet for at svindlerne ringer til ofrene, får de ofrene til å ringe dem.

Illustrasjonsbilde av en svindler. Foto.
Foto: Thaut Images/AdobeStock

Ønsker innspill til oppdatering av veileder til hvitvaskingsloven

I forbindelse med en pågående oppdatering av Finanstilsynets veileder til hvitvaskingsloven, er Finans Norge invitert til å gi innspill. Medlemmer i Finans Norge oppfordres til å gi sine innspill for å synliggjøre uklarheter i den praktiske etterlevelsen av hvitvaskingsregelverket. Fristen er 10. februar.

Gjeldsordningen bør være forbeholdt de med alvorlige gjeldsproblemer

Alle må i utgangspunktet ta ansvar for å nedbetale sin egen gjeld. Andre løsninger vil stride med pliktfølelsen om å gjøre opp for seg og virke støtende for skyldnere som gjør opp egne låneopptak til tross for stram og vanskelig økonomi. Det skriver Finans...

Dame som har slaktet sparebøssa og som holder seg fortvilet til pannen. Foto.
Illustrasjonsfoto: KasparGrindvald/AdobeStock

Ny hovedavtale mellom Finans Norge og Finansforbundet

Finans Norge og Finansforbundet har blitt enig om en ny revidert hovedavtale. Endringene i den nye hovedavtalen gjelder fra 1. februar 2022 og løper ut 2023.

Bilde fra forhandlingsbordet ved oppstart av forhandlingene mellom Finans Norge og Finansforbundet. Mange mennesker rundt et avlangt bort. Runa Opdal Kerr og Vigdis Mathisen på hver sin side av bordet og holder i et felles dokument.Foto.
Fra hovedavtaleforhandlingene i januar 2020, da man ble enig om å revidere hovedavtalen. Foto: Finans Norge

Finans Norge i Dagsnytt 18

Finans Norges informasjonsdirektør, Tom Staavi, var i Dagsnytt 18 for å debattere om offentlige myndigheter skal få raskere tilgang til nordmenns bankopplysninger. Se debatten på NRK TV.

Innspill til forsikringsavtaleloven

Finans Norge har sendt sine innspill til forslaget som ligger til behandling i Stortinget om forsikringsavtaleloven. Det er på tide med en modernisering av lovgivningen, men Finans Norge er ikke fornøyd med alle deler av forslaget eller med prosessen frem t...

Bilde av Stortinget. Foto.
Foto: Dreamnordno/Adobe Stock

Forbruksgjelden ble redusert med 7,1 prosent i løpet av 2021

Siden 1. januar 2021 har den totale forbruksgjelden blitt redusert med 7,1 prosent.  Nordmenns usikrede gjeld utgjør nå 148,5 mrd kroner. Det viser tall fra Norsk Gjeldsinformasjon pr 1. januar. I løpet av desember måned ble forbruksgjelden redusert med 2,8...

Bilde av en dame som holder tre kredittkort i hånden.FOTO.
Illustrasjonsfoto: FarknotArchitect/AdobeStock

Digitalt statusmøte om julens cyberangrep

Nortura og Amedia ble rammet av omfattende dataangrep i julen. Næringslivets Sikkerhetsråd inviterer medlemsbedrifter og partnere til digitalt statusmøte om angrepene 5. januar klokken 10. Finans Norge er en av eierne i Næringslivets Sikkerhetsråd.

Illustrasjonsbilde cybersikkerhet. Foto.
Foto: Sikov/Adobe Stock