Svindel

Det er et økende omfang av svindel mot bankene og bankenes kunder. Finans Norge arbeider løpende sammen med våre medlemmer og samarbeidspartnere for å styrke finansnæringens innsats i kampen mot svindel.

Siste oppdateringer om svindel

  1. Svindlerne tar ikke høstferie

    Mange av oss har høstferie i løpet av denne og neste uke. – Vi senker skuldrene, har tid til familie og venner, men dessverre også mer tid til å gå i svindelfella, sier Finans Norges forbrukerpolitiske direktør Gry Nergård, som ber folk om å være på vakt. For svindlerne tar ikke høstferie.

  2. – Svindelofre er ikke dumme

    Det sier Marit Amundsen, niesen til Lillian som sommeren 2020 fikk tappet kontoen sin for over 300.000 kroner av frekke telefonsvindlere. Lillian var en av flere eldre i de såkalte «Olga-svindelsakene» som ble oppringt av personer som sa de var fra banken deres, og som lurte dem til å oppgi BankID-hemmelighetene sine for så å ta ut store beløp.

  1. Hvitvaskingskonferansen 2023

    Velkommen til Nordens største møteplass for arbeid mot hvitvasking og terrorfinansiering, som i år arrangeres på Hotell og konferansesenteret X Meetingpoint på Hellerudsletta, 9.-10. november. Arrangementet er et samarbeid mellom ØKOKRIM, Finanstilsynet og Finans Norge. Konferansen er en viktig arena for ansatte med arbeidsoppgaver knyttet til etterlevelse av hvitvaskingsregelverket, terrorfinansiering og sanksjoner ved rapporteringspliktige foretak i bank og forsikring, men vil også være relevant for andre rapporteringspliktige.

Tre kollegaer som samarbeider foran en pc. To menn og en kvinne. Foto.

Tiltak mot svindel

Se Finans Norges rundskriv med rapporten "Trygge forbrukere" som presenterer tiltak mot svindel.

Kvinne som betaler regninger.

Forbrukerinformasjon

Oppgi aldri din BankID eller passord til noen. Ikke engang til banken, politi eller personer du stoler på.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt