Svindel

Det er et økende omfang av svindel mot bankene og bankenes kunder. Finans Norge arbeider løpende sammen med våre medlemmer og samarbeidspartnere for å styrke finansnæringens innsats i kampen mot svindel.

Siste oppdateringer om svindel

 1. Ikke la deg lure

  Vet du hvordan svindlere opererer for å lure folk til å overføre pengene sine til dem? SVTs "Uppdrag granskning" har kommet på innsiden av en liga som har dette som sin spesialitet. – Slike "safe account"-svindler er også en kjent svindelmetode i Norge, sier Gry Nergård i Finans Norge. Hun oppfordrer alle til å tenke seg godt om dersom man får en slik telefon, slik at man ikke blir lurt.

 2. Rekordmye forsikringssvindel i fjor

  Forsikringsselskapene avdekket forsikringssvindel for nesten en halv milliard kroner i fjor. Det er rapportert svindel for rekordhøye 491 millioner kroner i 2023, viser svindelrapporten til Finans Norge Forsikringsdrift.

 3. Bevisstheten om svindel må opp

  Industriell spionasje, avansert teknologi i hendene på angriperne og en kraftig økning i svindelforsøk er den nye realiteten for norsk næringsliv. Likevel viser en fersk undersøkelse blant NHOs medlemsbedrifter en tilbakegang i oppfatningen av trusselbildet. NHOs Ole Erik Almlid og Finans Norges Kari Olrud Moen er intervjuet i Finansavisen om undersøkelsen.

 1. Fagseminar anti-hvitvasking og terrorfinansiering

  Finans Norge ønsker velkommen til årets fagseminar anti-hvitvasking og terrorfinansiering, som arrangeres på Clarion Hotel The Hub i Oslo den 7. juni. Målgruppen for seminaret er ansatte med arbeidsoppgaver knyttet til etterlevelse av hvitvaskingsregelverket, terrorfinansiering og sanksjoner ved rapporteringspliktige foretak i bank og forsikring, men vil også være relevant for andre rapporteringspliktige. Programmet er nå klart, og vi har åpnet for påmelding.

Tre kollegaer som samarbeider foran en pc. To menn og en kvinne. Foto.

Tiltak mot svindel

Se Finans Norges rundskriv med rapporten "Trygge forbrukere" som presenterer tiltak mot svindel.

Kvinne som betaler regninger.

Forbrukerinformasjon

Oppgi aldri din BankID eller passord til noen. Ikke engang til banken, politi eller personer du stoler på.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt