Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

907 resultater

Type artikkel
Velg område
907 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Rekordmange nordmenn sparer fast i fond

  De siste fem årene har det blitt etablert mer enn 800 000 nye spareavtaler i fond. Det gir en økning på over 90 prosent på fem år! Kvinner opprettet flere nye avtaler (86 028) enn menn (79 683) i 2023, og stod dermed for 52 prosent av økningen i antall spareavtaler. Les hele saken hos VFF.

 2. Banknæringen tar svindel - med og uten BankID - på alvor

  BankID muliggjør økonomisk kriminalitet, skriver Marte Eidsand Kjørven ved Universitetet i Oslo i DN 4. juli og peker på at vi har muliggjort dette ved å fjerne menneskemøtene og gitt inngangsnøkkelen til hvelvet til svindlere. Vi deler Kjørvens bekymring for svindelutviklingen. Derfor har finansnæringen jobbet i lang tid med en rekke tiltak for å forebygge, avdekke og stoppe svindel.

 3. PISA-rapport viser at opplæring i personlig økonomi fortsatt er viktig

  Økonomiforståelsen blant norske 15-åringer er lavere enn i de andre OECD-landene. Det viser rapporten «Økonomiforståelse og holdninger til personlig økonomi blant norske 15-åringer». – Heldigvis viser rapporten at ungdommene føler seg relativt trygge på bankoppgaver som å holde oversikt over bankkontoen, betale med kort og overføre penger, sier Finans Norges forbrukerpolitiske direktør Gry Nergård.

 4. Trafikkforsikringsforeningen fikk medhold i Høyesterett

  Høyesterett har gitt Trafikkforsikringsforeningen (TFF) og Yrkesskadeforsikringsforeningen (YFF) fullt medhold i en fersk dom. Dommen er prinsipielt viktig og vil kunne få stor betydning for hvilke lands regler som skal legges til grunn i alle saker som gjelder lovpålagt ansvarsforsikring. Les hele saken hos TFF.

 5. Finans Norges program for Arendalsuka er klart

  Finans Norge er igjen klar for Arendalsuka. Tirsdag 13. august inviterer vi, i samarbeid med Reitan Kapital, til debatt om hva som skal til for å løfte kapitalforvaltning til å bli en paradegren for Norge. Onsdag 14. august er det som vanlig Finanskafé på Thon Hotel i Arendal, i tillegg til makrodebatt og Finanskveld. Her får du en oversikt over alle våre arrangementer under Arendalsuka.