Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

717 resultater

Type artikkel
Velg område
717 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Jobbskapertallet 30.700: Videre nedbremsing

  Finans Norges jobbskapertall for tredje kvartal 2023 viser at det har blitt 30.700 flere sysselsatte sammenlignet med samme kvartal i fjor. – Bremsene er nå på i norsk økonomi, men nøyaktig hvor kraftig dette vil slå ut i sysselsettingen fremover er usikkert, sier administrerende direktør i Finans Norge Kari Olrud Moen.

 2. Norske banker er robuste

  Finanstilsynets rapport «Finansielt utsyn» viser at de norske bankene oppnår gode resultater og oppfyller de regulatoriske kapitalkravene. God lønnsomhet og bedret soliditet har styrket bankenes evne til å tåle tap og tilby kreditt ved et økonomisk tilbakeslag.

 3. NHO-fellesskapet setter sikkerhet og arbeidskraft på dagsorden

  Cyberangrep, spionasje og illojale medarbeidere er risikofaktorer for norske bedrifter. Nå har NHO tatt initiativ til et samarbeid mellom det offentlige og medlemsbedriftene for å se på utfordringene rundt behov for arbeidskraft, hensynet til sikkerhet, forbudet mot diskriminering og hensynet til likebehandling av arbeidstakere. En veileder fra myndighetene står på ønskelisten. Les mer hos NHO.

 4. Kraftig vekst i innskuddspensjon

  34,9 milliarder kroner ble innbetalt til innskuddspensjonsordninger i årets tre første kvartaler. Det er en økning på 15 prosent målt mot samme periode i fjor. Økningen skyldes i stor grad innføringen av «pensjon fra første krone» i 2022.