Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

106 resultater

Type artikkel
Velg område
106 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Høring om finansmarkedene

  – Finansdepartementet har gjort en grundig vurdering av bankkonkurransen og konkludert med at den er ganske god. Finans Norge jobber for god konkurranse på bankmarkedet, og vil selvsagt bidra konstruktivt når ytterligere tiltak skal vurderes, sa administrerende direktør Kari Olrud Moen under høringen.

 2. Finansmarkedsmeldingen 2024

  Finanslunsj podkast: Forrige uke la Finansdepartementet frem årets finansmarkedsmelding som gir en grundig gjennomgang av det norske finansmarkedet. Konkurranse mellom bankene er et sentralt tema i år, i tillegg til digital sårbarhet, bærekraftsrisiko og finansiering av omstilling. Sammen med Henrik Andersen, fagdirektør i bank og kapitalmarked i Finans Norge går vi gjennom meldingen.

 3. Bærekraftig finans og klimarisiko

  Finansmarkedsmeldingen har en bred gjennomgang av arbeidet med bærekraftig finans og klimarisiko. Det er gledelig at dette arbeidet har fått en fremtredende plass i finansmarkedsmeldingene de siste årene. Klimaendringer, tap av natur og andre bærekraftsrelaterte utfordringer truer verdiskapningen og lønnsomheten i næringslivet, samtidig som gode løsninger skaper nye forretningsmuligheter.

 4. Viktig bankkonkurranse

  Årets finansmarkedsmelding har en egen gjennomgang av konkurransen i bankmarkedet. Ifølge Finansdepartementet er bankkonkurransen ganske god, men departementet vurderer at den kan bli bedre. Finans Norge er positive til å bidra i et videre arbeid med tiltak.

 5. En god og grundig Finansmarkedsmelding

  Årets finansmarkedsmelding gir en grundig og god gjennomgang av det norske finansmarkedet. I det store og hele får finansnæringen positiv omtale som en avgjørende næring på flere områder. Departementet peker samtidig på enkelte tiltak som Finans Norge vil bidra og jobbe konstruktivt med.