Inkasso-oppgjøret er i gang

Personer rundt et møtebord. Foto.

Foto: alotofpeople/Adobe stock

Forhandlingene om lønn og sentralavtalens innhold for Finans Norges inkassomedlemmer er nå i gang. Finans Norge og Finansforbundet må bli enig i løpet av tirsdag 7. mai, hvis ikke går oppgjøret til mekling. Det er første gang Finans Norge forhandler for inkasso, etter at dette ble en egen bransje i Finans Norge.

Forhandlingene omfatter inkassoselskapene Alektum, Axactor, Intrum, Kredinor og Lowell. Disse bedriftene representerer om lag 70 prosent av inkassobransjen og har rundt 1450 ansatte.  

Finansforbundets forhandlingsleder Arne Fredrik Håstein og Finans Norges forhandlingsleder Therese Høyer Grimstad starter opp forhandlingene for inkasso. Foto: Finans Norge

Finans Norges forhandlingsleder Therese Høyer Grimstad ser frem til konstruktive forhandlinger og at partene kommer i mål innenfor den tiden som er avsatt.

Andre oppgjør

Det anbefalte forslaget til årets sentrale tariffoppgjør mellom Finans Norge og Finansforbundet og LO v/Handel og Kontor og Fagforbundet fra 23. april ble godkjent mandag 6. mai av tariffpartene.

Tariffavtalene med Tekna, NITO, Econa og Juristforbundet skal forhandles høsten 2024, men har ikke sentrale forhandlinger om lønn.

Alt om tariffoppgjøret i finans