Ny tariffavtale for inkassobransjen

Fornøyde ansvarlige for utarbeidelsen av den nye inkasso-overenskomsten: Vegard Thorbjørnsen, spesialrådgiver og Pål Behrens, leder Arbeidsliv/advokat fra Finansforbundet samt Thomas Keiserud, forhandlingsdirektør og Katarina Lægreid Buzatu, advokat fra Finans Norge. Foto: Finansforbundet.

NHO/Finans Norge og Finansforbundet har blitt enige om en ny tariffavtale for inkassoforetak. Inkasso-overenskomsten trer i kraft med virkning fra 1. januar 2024.

– Vi er veldig fornøyde med at partene har lykkes i å få på plass en tariffavtale tilpasset inkassobransjen, rundt ett år etter at de første store inkassoselskapene ble næringsmedlemmer hos oss i Finans Norge. Nå ser vi frem til å ønske selskapene velkomne også som arbeidsgivermedlemmer fra årsskiftet, sier Finans Norges forhandlingsdirektør Thomas Keiserud.

En avtale for nesten hele inkassobransjen

Per utgangen av september 2023 har syv av de største inkassoselskapene, med til sammen 70 prosent at markedet, meldt seg inn som næringsmedlemmer i Finans Norge. Det gjør Finans Norge til Norges største interesseorganisasjon for inkassobransjen. Ved å signere tariffavtale blir de også arbeidsgivermedlemmer.

Skreddersydd for inkasso

– Denne avtalen gir gode og hensiktsmessige reguleringer for våre om lag 800 medlemmer i inkasso. Nå er det Finansforbundet alene som forhandler for våre medlemmer i de aktuelle inkassovirksomhetene. Av den grunn vil vi nå i større grad kunne oppnå resultater som møter behovet til våre medlemmer i inkasso spesifikt. Dette gir også tillitsvalgte og medlemmer en kortere vei til å kunne påvirke forhandlinger og avtaleverk fremover, sier spesialrådgiver Vegard Thorbjørnsen i Finansforbundet.

Inkasso-overenskomsten tar utgangspunkt i Hovedavtalen og Sentralavtalen mellom NHO/Finans Norge og Finansforbundet, men er tilpasset inkassobransjen. Den har blitt utarbeidet på bakgrunn av innspill fra de største inkassoselskapene og gjennom konstruktive forhandlinger mellom Finansforbundet og Finans Norge. Nå er forhandlingene i gang om lokale bedriftsavtaler.

  • Thomas Keiserud
  • Forhandlingsdirektør / advokat MNA

Medlemstjenester

Finans Norge tilbyr arbeidsgivermedlemmene bistand i individuell og kollektiv arbeidsrett eller tariffavtalene i finans.

Inkasso

Finn flere nyheter og relevant innhold for inkassobransjen.