Ny digitaliseringsminister: – Etterlengtet

Publisert

Karianne Tung, Digitaliserings- og forvaltningsminister. Foto.

Karianne Tung blir ny digitaliseringsminister. Foto: Stortinget.

Mandag ble det kjent at Karianne Tung (Ap) skal inn i nyopprettet post som statsråd for digitalisering- og forvaltningspolitikk. – Dette er etterlengtet, og vi er svært positive til at digitalisering prioriteres i større grad, sier Tom Høiberg, direktør for digitalisering og betaling i Finans Norge.

– Vi gjør denne endringen fordi det er noen politikkområder som vi må ha enda større oppmerksomhet om i tida framover. Økt bruk av teknologi og digitalisering påvirker hverdagen til hver og en av oss, men også samfunnet som helhet. Det gir enorme muligheter, men krever også kunnskap, styring og regulering. Nå får vi en egen statsråd som skal jobbe tett sammen med mange andre i regjeringen på dette sentrale feltet, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Det er første gang Norge får sitt eget digitaliseringsdepartement, et grep flere har tatt til orde for tidligere. Finans Norge ser fram til et godt og konstruktivt samarbeid med den nye statsråden, som allerede første dag på jobben tar imot innspill til regjeringens nye digitaliseringsstrategi fra NHO-fellesskapet. Finans Norge og Nordea fikk anledning til å fremføre finansnæringen og DSOP-samarbeidets overordnede innspill.

Positive til at digitaliseringsarbeidet prioriteres

– Digitalisering er helt avgjørende for å løse en rekke store utfordringer. Vi er svært positive til at digitaliseringsarbeidet prioriteres, og utnevnelsen av egen minister vil gi et etterlengtet løft. Det er i tillegg gledelig at Tung legger vekt på at hun ønsker å være tett på prosessene i EU, sier Høiberg.

Tom Høiberg, direktør for digitalisering og betaling i Finans Norge. Foto.

Tom Høiberg, direktør for digitalisering og betaling i Finans Norge. Foto: Kilian Munch.

– Ikke minst er dette gode nyheter for det utstrakte og gode samarbeidet mellom en rekke offentlige virksomheter og privat næringsliv gjennom DSOP-samarbeidet, legger han til.

Digitalt Samarbeid Offentlig Privat (DSOP) er en samarbeidsløsning som gjennomfører en rekke prosjekter der partene har som mål å utveksle data på en mer effektiv og sikrere måte. Den nåværende prosjektporteføljen bestående av gjennomførte og igangsatte prosjekter er estimert til å spare det norske samfunnet for 48,3 milliarder kroner i målbare gevinster for neste 10 årene. Finans Norge og Bits deltar i samarbeidet på vegne av finansnæringen.