Alt henger sammen med alt

Odin Johannessen, direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR). Foto: NSR

– Ut av det store bildet kommer de små svindlene. Krigen i Ukraina, handelskonflikten mellom USA og Kina, klimakrise og teknologisk utvikling, alt dette påvirker hverdagen vi lever i. Aktører som tidligere har hatt tilgang til informasjon, varer og tjenester forsøker nå å lure til seg dette på uærlig vis.

Det sier Odin Johannessen, direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR). Han skal snakke om hvordan "alt henger sammen med alt" på Finans Norges Forbrukerkonferanse 13. september.

Odin kan vel sies å ha god bakgrunn for å uttale seg om temaet. Som tidligere sjef for Hæren i Norge og som mangeårig direktør i Næringslivets sikkerhetsråd har han opparbeidet seg god sikkerhetsfaglig kompetanse. NSR jobber sammen med sine medlemmer for å kartlegge, forebygge og hindre de sikkerhetstrusler som næringslivet står overfor.

Store hendelser som påvirker oss

På Forbrukerkonferansen kommer NSR-sjefen til å se på det som skjer i verden og hvordan det påvirker både forbrukere og finansnæringen.

– Hva betyr det for oss her i Norge at kornlagrene bombes og at det foregår en intens cyberkrigføring mellom Russland og Ukraina? Hvilke konsekvenser får det for matvarepriser og cyberangrep mot norske bedrifter og finansinstitusjoner? Hvis en eventuell krig om Taiwan spiller seg ut, hvordan påvirker det verdenshandelen? Klarer vi å regulere inntoget av kunstig intelligens slik at dette ikke brukes ondsinnet og hvordan klarer vi å ta tak i konsekvensene av klimakrisen, spør Johannessen.

Han lover at han skal svare på egne spørsmål den 13. september.

– Jeg syns konferansens tema er veldig relevant sett i lys av det store bildet vi ser i verden i dag, og jeg gleder meg til å trekke dette ned til den praktiske hverdagen, avslutter NSRs direktør Odin Johannesen.

Forbrukerkonferansen 2023

Forbrukerkonferansen 2023

Forbrukerkonferansen 2023 arrangeres 12. og 13. september.