Lønnsoppgjøret i finans ble løst før mekling

Kvinne. Foto

– Finans Norge er fornøyde med å ha landet årets lønnsoppgjør. Vi har strukket oss langt. Løsningen gir et godt generelt tillegg til alle grupper, samtidig som det gir våre virksomheter et lokalt spillerom innenfor frontfagets ramme, sier Therese Høyer Grimstad. Foto: Kilian Munch

Tirsdag 23. mai ble Finans Norge enig med Finansforbundet og Handel og Kontor/Fagforbundet (LO) om lønnsoppgjøret i finansnæringen. – Mekling var opprinnelig satt til 5. juni, men partene klarte å finne en løsning på egenhånd, uten bistand fra Riksmekleren, sier Finans Norges arbeidslivsdirektør Therese Høyer Grimstad.

Både Finansforbundet og LO brøt tarifforhandlingene torsdag 4. mai på grunn av for stor avstand når det gjaldt fordelingen av andelen som skulle gå sentralt, det vil si det generelle tillegget, og det som da ville være igjen til det lokale lønnsoppgjøret. Nå er partene kommet til enighet. 

Innenfor frontfagsrammen 

Det gis et generelt tillegg på lønnsregulativets satser/fastlønnen på 2,65 %, minimum kr. 18 000 per år. Det generelle tillegget gjøres gjeldende med virkning fra 1. mai 2023. Resultatet er innenfor frontfagsrammen på 5,2 prosent. 

– Finans Norge er fornøyde med å ha landet årets lønnsoppgjør. Vi har strukket oss langt. Løsningen gir et godt generelt tillegg til alle grupper, samtidig som det gir våre virksomheter et lokalt spillerom innenfor frontfagets ramme, sier Høyer Grimstad.  

Iverksettelse 

Nå gjenstår godkjenning fra partenes egne organer. Gjensidig svarfrist for endelig vedtakelse av det anbefalte forslaget er satt til 5. juni kl. 15.00. Det anbefalte forslaget kan ikke iverksettes før forslaget er vedtatt. 

Protokoll Finansforbundet signert.pdf

Protokoll LO signert.pdf

 

Alt om årets lønnsoppgjør