Øke kredittrammen

Et rammelån er som et vanlig boliglån, men har større fleksibilitet. Denne kreditten passer for deg med stabil økonomi, og som ønsker en buffer til fremtidige utgifter. Snakk med rådgiveren din om dette er noe for deg.

Fordelene med et rammelån er at: du slipper å ta opp nye lån i forbindelse med mindre investeringer, du bestemmer selv når og hvor mye som skal nedbetales og du betaler renter av det beløpet du har brukt.

Rammelånet kan for eksempel brukes til å refinansiere dyr forbruksgjeld.

 

Buffer for uforutsette utgifter

Du kan låne inntil 60 % av boligens verdi, og hvis du ikke bruker hele lånet til boligen, kan det resterende bli stående som en buffer f.eks. til uforutsette utgifter. Når rammelånet er nedbetalt, kan du låne opptil rammen igjen uten å snakke med banken først. Det kan likevel være fornuftig å ta kontakt med en rådgiver for å få en ny kartlegging av din aktuelle økonomiske situasjon.

Vær klar over at renten på rammelånet ofte er litt høyere enn et vanlig boliglån. Gebyrene kan også være høyere, og i noen tilfeller tar dessuten banken en liten provisjon av totalrammen.

Pengene innenfor rammen er til din disposisjon. Det er selvsagt en fordel, men det innebærer også at man kan bli fristet til å bruke mer penger enn man burde. Så derfor er det lurt å ikke trekke mer av rammen enn nødvendig.

 

Kan refinansiere dyr forbruksgjeld

Sammenliknet med for eksempel et forbrukslån er imidlertid et rammelån et bedre alternativ.

Dersom boligprisene har steget mye, kan ny boligtakst gi grunnlag for en høyere kredittramme. Den kan for eksempel brukes til å refinansiere dyr forbruksgjeld.