En god og grundig Finansmarkedsmelding

Publisert

Kvinne. Foto.

– For Finans Norge er dette et viktig dokument som gir mange føringer for vår bransje. Vi vil gå grundig gjennom meldingen i dagene som kommer, sier Kari Olrud Moen, administrerende direktør i Finans Norge. Foto: Kilian Munch

Årets finansmarkedsmelding gir en grundig og god gjennomgang av det norske finansmarkedet. I det store og hele får finansnæringen positiv omtale som en avgjørende næring på flere områder. Departementet peker samtidig på enkelte tiltak som Finans Norge vil bidra og jobbe konstruktivt med.

Finansmarkedsmeldingen er en helhetlig gjennomgang av hele finansnæringen bredde. Den gir et dypdykk i finansiell stabilitet, konkurransesituasjonen, bærekraft og klimarisiko, digital sårbarhet og rekke andre forhold.

– For Finans Norge er dette et viktig dokument som gir mange føringer for vår bransje. Vi vil gå grundig gjennom meldingen i dagene som kommer. Men førsteinntrykket er at den som vanlig omtaler alle relevante forhold på god og grundig måte, sier Kari Olrud Moen, administrerende direktør i Finans Norge.

Bankkonkurranse

Årets finansmarkedsmelding har en bred gjennomgang av bankkonkurransen. Departementet omtaler konkurransen som «ganske god». Finansdepartementet peker allikevel på enkelte tiltak som kan gjøre konkurransen enda bedre. Derfor har departementet bedt både Finanstilsynet og Finans Norge om vurdering av disse tiltakene.

– Finans Norge ønsker god konkurranse på bankmarkedet, og har blant annet bidratt til å gjøre det enklere å bytte bank. Finansmarkedsmeldingen peker også på at flere tiltak initiert av næringen har bidratt i positiv retning. Når det gjelder ytterligere tiltak som Finansdepartementet etterspør våre synspunkter på, er vi positive til dette og vil selvfølgelig bidra på en konstruktiv måte, sier Olrud Moen.

Meldingen har også en bred gjennomgang av to av de viktigste temaene i vår tid, klimarisiko og digital sårbarhet. Dette er områder der vi fremover må utvikle et enda bedre samarbeid både på tvers i næringslivet, men også mellom næringsliv og offentlige myndigheter.

– Finans Norge har flyttet mye ressurser de senere årene til nettopp arbeidet innenfor digital sårbarhet og klimarisiko. Hvitvasking, svindel og dataangrep er reelle trusler for vårt åpne demokrati. Klimarisikoen gjennomsyrer etter hvert hele tankesettet til finansnæringen, fra bank, til skadeforsikring og pensjon, sier Olrud Moen.

Stortinget i Norge. Foto.

Alt om finansmarkedsmeldingen

Her finner du Finans Norges nyheter om hva vi mener, og våre høringssvar til myndighetene.