Påmeldingen til Pengequiz 2024 er åpnet

Klassebilde av jublende elever

Klasse 10A på Li skole vant Pengequiz 2023. Hvilken klasse vinner i år?. Foto: Li skole

For syvende gang gjennomfører Finans Norge Pengequiz, og allerede nå har over 20 klasser meldt seg på årets morsomste konkurranse i personlig økonomi. NM-finalen er onsdag 13. mars og som i fjor gjennomføres den digitalt ved hjelp av Kahoot! Vinnerklassen sender to elever til EM, som vil foregå i Brüssel i april.

Pengequiz er en konkurranse for elever på ungdomsskolen, der de kan teste sine kunnskaper om penger, sparing, forbruk og personlig økonomi ved hjelp av Kahoot!

I NM pleier det å være ca 3.000 elever fra hele landet som deltar. Den beste klassen velger ut to elever som blir Norges representanter i EM-finalen og disse reiser sammen med læreren til Brüssel, der finalen foregår. I EM-finalen konkurrerer alle elevene på sitt eget morsmål.

Brüssel i slutten av april

– EM-finalen foregår i Brüssel fredag 19. april, og da skal vi kåre hvem som blir europamester i personlig økonomi. Det  er en morsom og spennende opplevelse for elevene. Da møter de jevnaldrende fra hele Europa som har vunnet sine landskonkurranser, forteller fagsjef Hilde E. Johansen i Finans Norge. Hun er ansvarlig for konkurransen her i Norge.

Elevene kan allerede nå teste kunnskapene sine på øvingsoppgaver i daglig økonomi, sparing, lån og matematikk.

Hjelp oss å få med klasser

Hjelp oss å nå ut til skolene og lærerne slik at vi også i år får med mange klasser i NM-finalen. Da bidrar vi samtidig til at elevene får bedret sine kunnskaper i personlig økonomi og står bedre rustet til å entre voksenlivet.

Informasjon om konkurransen, påmelding og lenke til øvingsoppgaver

Et ungt par med baby. Foto.

Forbrukerinformasjon

Her kan forbrukere, skoler og offentlige etater finne svar og nyttige hjelperessurser på ofte stilte spørsmål om bruk av bank- og forsikringstjenester.