Enklere og raskere å starte AS

Publisert

Personer som ser på pc. Foto.

Foto: Puhhha / Adobe Stock

Et nytt DSOP-prosjekt er lansert: Digital Selskapsetablering – en sammenhengende tjeneste for registrering av selskap.

Samarbeidet Digital Samhandling Offentlig Privat (DSOP) har nå lansert en ny tjeneste. Tidligere har det å starte et AS vært en tidkrevende prosess. Man måtte gjennom både Altinn, banken og Brønnøysundregistrene. Nå legges hele tjenesten ett sted slik at den enkelte kan registrere bedriften enten hos banken, etablerertjenester eller i et regnskapsprogram.

Det er Brønnøysundregistrene som har utviklet tjenesten og står nå klare til å ta i mot aktører som ønsker å koble seg på. De tre første aktørene som er koblet på tjenesten er SpareBank 1, DNB og Folio. Flere vil komme på etter hvert.

– Dette innebærer en stor forenkling og tidsbesparelse for næringsdrivende som ønsker å bruke skaperkraften sin på det de ønsker – skape verdier for samfunnet, sier Brønnøysundregistrenes direktør Lars Peder Brekk.