Gleder seg til EM-finalen 16. mai!

Publisert

Silje og Marte, de to rådgiverne fra SpareBank 1 Ringerike Hadeland var veldig fornøyd med gjennomgangen og kunne konstatere at Mina og og Jenny har gode kunnskaper om økonomi. Foto: SpareBank 1 Ringerike Hadeland

Jubelen sto i taket i klasserommet i Nittedal da klasse 10 A på Li skole stakk av med en knepen seier i NM i Pengequiz i mars. Nå skal Jenny Linnea Nygård Andreassen og Mina Elisabeth Skumsvoll representere klassen i EM-finalen i Brussel 16. mai, og det ser de frem til. For å være best mulig forberedt har de fått hjelp av SpareBank 1 Ringerike Hadeland.

– Vi gleder oss masse til å reise, for ingen av oss har vært i Brussel før, forteller de.

Det er mye å glede seg til, og forventningene står i kø. 

– Vi er spente på alt fra å komme til en fremmed by, til hvem vi møter og hvordan det er der. Kanskje blir vi kjent med noen fra andre land?

Gode forberedelser

Det er ikke tvil om at Jenny og Mina har forberedt seg godt.

– Vi har øvet oss på Pengequiz helt siden 8. klasse, og det var utrolig morsomt at vi endelig klarte å vinne NM. Så er vi utrolig spente på hvordan selve konkurransen blir, og vi skal prøve vårt beste for å vinne hele greia!

For å forberede jentene har klassen også fått hjelp av SpareBank 1 Ringerike Hadeland og kunderådgiverne Silje Johansen Engebretsen og Marte Aaraas Hansen. De har vært på skolebesøk, og da ble det spesielt terpet på spørsmål om budsjett, aksjemarked, inflasjon, svindel og skatt.

– Det er givende å møte den oppvoksende generasjonen nittedølinger og være tett på lokalsamfunnet vårt. Det er nettopp dette vi i lokalbanken brenner for, sier Marte Aaraas Hansen.
 
– Jeg synes det er inspirerende å treffe engasjerte ungdommer som Jenny og Mina. Det gir meg masse energi å kunne bidra til at de blir enda bedre i personlig økonomi, forteller Silje Johansen Engebretsen.

De to rådgiverne fra SpareBank 1 Ringerike Hadeland var veldig fornøyd med gjennomgangen og kunne konstatere at det er ingen tvil om at ungdommene har kunnskap om økonomi. I EM-finalen skal de konkurrere med ungdommer fra 30 andre europeiske land.

– Det er betryggende å få så en så god gjennomgang fra banken. Både rådgiverne og vi i Finans Norge, som skal følge våre EM-finalister til Brussel, ønsker Jenny og Mina masse lykke til i finalen 16. mai, sier fagsjef Hilde E. Johansen. Hun har ansvaret for den årlige Pengequiz-konkurransen for ungdomsskoleklasser.

Foto av en undervisningssituasjonHer blir elevene drillet i temaer som er relevante for EM-finalen. Foto: SpareBank 1 Ringerike Hadeland

Hele klasse 10A ved Li skoleDette er klasse 10 A ved Li skole i Nittedal, som vant NM og som Jenny og Mina skal representere i EM. Foto: Li skole

Les mer om Pengequiz-konkurransen og bli med neste år!

Forbrukerinformasjon

Her kan forbrukere, skoler og offentlige etater finne svar og nyttige hjelperessurser på ofte stilte spørsmål om bruk av bank- og forsikringstjenester.