Norge rundt med NM i Pengequiz

Publisert

Elever i et klasserom som spiller Kahoot. foto.

Hittil har 80 skoleklasser meldt seg på NM-finalen i Pengequiz, som går av stabelen torsdag 16. mars. – Det tikker inn påmeldinger hver eneste dag nå, og det morsomme er at det er klasser fra absolutt hele Norge som melder seg på og har lyst til å konkurrere om å representere Norge i EM-finalen i Brussel i mai, sier Hilde E. Johansen i Finans Norge. NM i personlig økonomi for ungdomsskoleklasser arrangeres i år for sjette gang.

EM-finalen foregår i Brussel tirsdag 16. mai, og da blir europamestrene i personlig økonomi kåret. I fjor var det faktisk Norge som stakk av med seieren og ble beste i Europa! Det vil være to elever fra vinnerklassen i NM som skal konkurrere mot elever fra rundt 30 andre land. Selve finalen foregår live ved hjelp av Kahoot, og blir gjennomført på deltakerlandenes eget språk.

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter, aktuelle saker og arrangementer fra Finans Norge

Over 1 million har deltatt

Pengequiz, eller European Money Quiz, ble arrangert for første gang i 2017 som en europeisk konkurranse etter initiativ fra Finans Norge og solid bistand fra Kahoot! Gjennom disse årene har over 1 million ungdom øvd seg på personlig økonomi-temaer via Kahoot!-øvingsquizzene til deltakerlandene og den europeiske bankforeningen. Hensikten med konkurransen er å få opp interessen for og kunnskapen i personlig økonomi, noe som er en forutsetning for å takle voksenlivet.

Vi har plass til flere

Med 80 klasser betyr det at rundt 2.400 elever kommer til å delta i NM-finalen 16. mars. Men selv om det nå er rekordmange klasser som har meldt seg på, har vi plass til flere.

– Hjelp oss gjerne med å nå ut til skolene og lærerne. Da bidrar vi samtidig til at elevene får bedret sine kunnskaper i personlig økonomi og står bedre rustet til å entre voksenlivet, oppfordrer Hilde E. Johansen i Finans Norge.

Informasjon om konkurransen og lenke til øvingsoppgaver