Pengequiz 2023 er klar for påmelding!

Publisert

Fjorårets vinnerklasse: Gjerdrum ungdomsskole klasse 10.2. Foto: Gjerdrum skole

For sjette gang gjennomfører Finans Norge Pengequiz, og de første klassene i ungdomsskolen har allerede meldt seg på årets morsomste konkurranse i personlig økonomi. NM-finalen er torsdag 16. mars og som i fjor gjennomføres den digitalt ved hjelp av Kahoot! Vinnerklassen sender to elever til EM, som vil foregå i Brussel i mai.

I NM pleier det å være ca 3.000 elever fra hele landet som deltar. Den beste klassen velger ut to elever som blir Norges representanter i EM-finalen i mai. Etter to år med pandemi er endelig EM-finalen fysisk, noe som betyr at de to elevene fra vinnerklassen vil få møte ungdom fra hele Europa i et flott arrangement hos den europeiske bankforeningen i Brussel, der EM-finalen går av stabelen. I finalen konkurrerer ale elevene på sitt eget morsmål.

Brussel i mai

– EM-finalen foregår i Brussel tirsdag 16. mai, og da skal vi kåre hvem som blir europamester i personlig økonomi. I fjor var det faktisk Norge som stakk av med seieren og ble best i Europa, forteller fagsjef Hilde E. Johansen i Finans Norge. Hun er ansvarlig for konkurransen her i Norge.

To elever fra vinnerklassen kvalifiserer seg og reiser sammen med læreren til Brussel.

– Finalen foregår på formiddagen slik at man rekker hjem i god tid til 17. mai-feiringen, forsikrer Hilde E. Johansen.

Elevene kan allerede nå teste kunnskapene sine på øvingsoppgaver i daglig økonomi, sparing, lån og matematikk.

Hjelp oss å få med klasser

Hjelp oss å nå ut til skolene og lærerne slik at vi også i år får med mange klasser i NM-finalen. Da bidrar vi samtidig til at elevene får bedret sine kunnskaper i personlig økonomi og står bedre rustet til å entre voksenlivet.

Informasjon om konkurransen og lenke til øvingsoppgaver: