Norge vant EM-finalen i Pengequiz

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Norge vant EM-finalen i Pengequiz

Bilde av Jonas og Emil som feirer.
Med null feil og best tid gikk de norske gutta seirende ut av EM-finalen. Foto: Gjerdrum skole

I en spennende finale tirsdag 10. mai, der elever fra 29 land i Europa deltok, gikk Emil og Jonas fra Gjerdrum ungdomsskole helt til topps! Hakk i hel fulgte Italia på andreplassen, mens Irland kom på tredje. Nå venter Brussel-tur på gutta, og klassen kan feire at de er best i personlig økonomi i Europa. Vi gratulerer!

Finalen skjedde direkte på Zoom og Kahoot! og de to gutta var de eneste, sammen med Italia, som hadde alle de 20 spørsmålene korrekt. Men de var kjappere enn Italia, og kunne derfor innkassere seieren. Klassen var i forkant drillet i personlig økonomi-temaer av Odal Sparebank.

Pengequiz i fem år

I år var det fem år siden Pengequiz for første gang ble arrangert som en europeisk konkurranse, etter initiativ fra Finans Norge og solid bistand fra Kahoot! Gjennom disse årene har over 1 million ungdom øvd seg på personlig økonomi-temaer via Kahoot!-øvingsquizzene til deltakerlandene og den europeiske bankforeningen. Hensikten med konkurransen er å få opp interessen for og kunnskapen i personlig økonomi. En forutsetning for å takle voksenlivet.

Brussel-tur på vinnerne

De to finalistene fra de fem beste landene, Norge, Italia, Irland, Serbia og Malta, skal til Brussel i juni, der et spennende program venter dem i regi av den europeiske bankforeningen. Blant annet skal de besøke Europaparlamentet og Euronext-børsen.

Vi gratulerer – reiserapport kommer!

Mer om European Money Quiz hos EBF

Skjermdump av vinnerpallen i Kahoot!
Skjermdump av Zoom-finalen som viser alle deltakerlandenes representanter.
I finalen var det full konsentrasjon!

Klare for finale!

Bilde av de fire utenfor skolen.
Før helgen var Odal Sparebank på besøk på skolen for å preppe EM-deltakerne i personlig økonomi-temaer: Fra venstre Lars Petter Musiol, Emil Ødegaard Hippe, Jonas Teksum og Torgeir Thoresen. Foto: Gjerdrum skole.

Emil og Jonas er klare for tirsdagens EM-finale i Pengequiz. Klasse 10.2 ved Gjerdrum ungdomsskole vant NM i mars, og de to gutta er plukket ut for å representere klassen sin. I finalen møter de ungdom fra 28 andre land i...