Hvorfor har ikke flere kvinner ansvaret for familiens økonomi?

Publisert

Du møter: Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør Personmarked i DNB, Kari Olrud Moen, administrerende direktør i Finans Norge, Karen Contreras Lisperguer, leder i #OssKvinner-nettverket, Therese Høyer Grimstad, arbeidslivsdirektør Finans Norge, Jorun Sofie F Aartun, journalist i Dagens Næringsliv og Vigdis Mathisen, leder for Finansforbundet

Kvinner scorer dårligere på målinger om kunnskap om privat økonomi, har mindre oppsparte midler og får mindre igjen for sparepengene sine. Hva er det som skjer? Hvilken effekt har dette på likestillingsutfordringene i samfunnet og tilgangen på kvinner som er interessert i finansbransjen? Og hvordan kan vi få flere kvinner interessert i finans og personlig økonomi? Finans Norge markerer den internasjonale kvinnedagen sammen med Finansforbundet.

Tid
8. mars 2023, 08:30 - 10:00
Sted
Finansforbundet, Dronning Eufemias gt. 8, OSLO
Påmelding

Påmeldingslenke (hos Finansforbundet)

Påmeldingsfrist: Mandag 6. mars 2023

Arrangementet er gratis

Finansforbundet og Finans Norge markerer den internasjonale kvinnedagen med å sette fokus på økonomisk likestilling

Ny administrerende direktør i Finans Norge Kari Olrud Moen, Arbeidslivsdirektør i Finans Norge Therese Høyer Grimstad og forbundsleder Vigdis Mathisen fra Finansforbundet kommer. Det gjør også Ingjerd Blekeli Spiten fra DNB, Jorun Sofie Aartun fra DN og Karen Contreras Lisperguer fra #OssKvinner. De vil diskutere hva næringen allerede gjør, og hvordan vi sammen kan bli flinkere til å fremme økonomisk likestilling også på hjemmebane.

Program

Kl. 08.30-09.00: Frokost og mingling

Kl. 09.00-09.10: Velkommen – hvorfor er dette viktig for arbeidslivpartene i finans?

  • Kari Olrud Moen – Adm direktør, Finans Norge
  • Vigdis Mathisen – Forbundsleder, Finansforbundet

Kl. 09.10-09.20: Oppdaterte likestillingsindikatorer for Finansnæringen

  • Therese Høyer Grimstad – Arbeidslivsdirektør Finans Norge
  • Vigdis Mathisen – Forbundsleder, Finansforbundet

Kl. 09.20-09.30: Hun investerer

  • Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør for PM i DNB

Kl. 09.30-09.55: Panelsamtale om Økonomisk likestilling

  • Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør for PM i DNB
  • Jorun Sofie F Aartun, journalist i DN
  • Karen Contreras Lisperguer, leder i #OssKvinner-nettverket

Kl. 09.55-10.00: Avslutning

Velkommen til en spennende time i auditoriet i Dronning Eufemias Gate 8.

FinAuts podcast om parøkonomi

Er du forbruksminister eller finansminister i hjemmet ditt, og har det noe betydning? FinAut autoriserer rådgivere i finansnæringenDet er ca.10 000 autoriserte rådgivere. Ved felles avtaler er det er viktig at rådgivere fokuserer på at begge i et parforhold forstår. Hør professor Ellen Katrine Nyhus i samtale med jurist Vibeke Høsteng om forskning på hvordan par organiserer økonomien sin.

Ligger på Spotify og Apple podcast. 

  • Frederick G Hjertø
  • Spesialrådgiver