Gjerdrum skoles 10-klasse vant Pengequiz 2022

Publisert

Det var en stolt gjeng som kunne juble etter at den direktesendte Youtube-sendingen var over og pallen var klar. I front de fire gutta som svarte på vegne av klassen. Foto: Gjerdrum skole

Gjerdrum ungdomsskoles 10-klasse stakk av med seieren i NM-finalen i Pengequiz, som ble avholdt tirsdag 22. mars. Elevene hadde alt rett og var kjappest i Kahoot-finalen, med klasse 9C fra Li skole på andre og Børselv skole på tredjeplass, også de med korrekt svar på alle de 15 finalespørsmålene. Nå skal Gjerdrum velge to elever som skal representere skolen i EM-finalen 10. mai.

– Klassen er superfornøyd med de fire utvalgte elevene som var ansvarlig for å svare. Dette var helt perfekt for oss, da personlig økonomi akkurat har vært tema i matematikk. De to siste ukene har vi brukt basistimer til å øve på Kahoot-ene fra Finans Norge og strategien fungerte tydeligvis godt, sier Seline Kopperud Sørensen som er lærer for klassen.

Kun tid avgjorde

Det var kun 294 tidspoeng som skilte første og andreplassen og det var nervepirrende jevnt helt til siste spørsmål. Li skole i Nittedal ble slått på målstreken. Det var likevel ikke noen sure miner fra lærer Espen Bjørk i etterkant.

– Det var veldig gøy å være med og gøy med et opplegg som dette, med fokus på personlig økonomi.

Også i Børselv, en liten skole i Porsanger, med kun 10 elever hvor seks av dem er på ungdomsskoletrinnet, var det stor glede over å ha kommet på pallen. Der måtte rektor på skolen steppe inn på grunn av sykdom for å administrere konkurransen men de seks elevene hadde alle svar riktig og kom på en solid tredjeplass.

Pallen i NM

Stor geografisk spredning

Over 60 kasser hadde meldt seg på NM-finalen og hadde øvd godt i forkant av finaledagen.

– Etter to år med nedstenging på grunn av pandemien er vi veldig fornøyde med deltakelsen, sier Finans Norges fagsjef Hilde E. Johansen.

Hun forteller at de store byene som Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand var representert, men også skoler fra mindre steder som Tolga, Frøya, Karmøy og Ullensvang hadde meldt seg på NM-finalen.

Nå skal Gjerdrum skole velge ut to elever fra 10-klasse som skal representere klassen og Norge i den store EM-finalen 10. mai. Vi tipper det blir mye øving i forkant, og kanskje de til og med får hjelp fra en lokal bank i «oppkjøringen».

Pengequiz for ungdomsskoleklasser

Logoen til EMQ