KIFC: Likestillingstiltak godt tilpasset finansnæringen

Publisert

Bilde fra webinaret: Sverre Thornes, KLP, Benedicte Schilbred Fasmer, SpareBank 1 SR-Bank og Idar Kreutzer, Finans Norge i samtale med Therese Høyer Grimstad.

Kvinner i Finans Charter har gode dokumenterbare resultater fra finansnæringen i England siden oppstarten i 2016. – Resultatene derfra viser at Charteret er godt tilpasset situasjonen i finansnæringen, og vi håper med dette at enda flere vil tilslutte seg for å få flere kvinner inn i leder- og spesialiststillinger, sa Idar Kreutzer på KIFC-webinaret mandag 8. november. Opptaket finner du her.

Nesten 40 finansbedrifter deltok på webinaret, der KLP og SpareBank 1 SR-banks konsernsjefer Sverre Thornes og Benedicte Schilbred Fasmer fortalte hvorfor de har valgt å signere Charteret. Begge understreker hvor viktig det er å få flere kvinner inn i høyere lederstillinger og ikke minst spesialiststiller. Ikke minst for å tette lønnsgapet mellom kvinner og menn.

En nødvendig dytt

Finans Norges likestillingsindikatorer viser at vi har sett en positiv utvikling de siste 10 årene. For de øverste lederstillingene i finans var det i 2010 16 prosent kvinner, mens det i 2020 var økt til 25 prosent.

– Men det går for tregt, og dette initiativet vil gi en nødvendig dytt, sa Idar Kreutzer.

Lurer din bedrift fortsatt på om dere skal tilslutte dere Charteret, og ikke fikk med dere webinaret? Opptaket er tilgjengelig på Finans Norges Youtube-kanal.

Kvinner i Finans Charter webinar 8. november 2021

 

– Vi stiller også gjerne på egne møter hos dere, enten digitalt eller fysisk, for å ta en gjennomgang av hva dette innebærer og hvilke forpliktelser bedriften får ved å signere, sa Finans Norges arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr.

Se også presentasjonene som ble holdt på webinaret.​