Rapport om desentral finans og kryptoøkonomi

Publisert

https://www.finansnorge.no/aktuelt/nyheter/2021/07/rapport-om-desentral-finans-og-kryptookonomi/#:~:text=Rapporten%20er%20skrevet%20av%20Mindaugas%20Minelga%20og%20Moneer%20Barazi%20p%C3%A5%20oppdrag%20for%20Finans%20Norge.%20Bilde%3A%20Finans%20Norge.

Internasjonalt og til dels nasjonalt, investeres det betydelige midler i desentrale finansielle tjenester. Dette er enkelt sagt finansielle tjenester bygget på ulike virtuelle valutaer. Finans Norge legger her frem en rapport som gir et innblikk i tjenestespekteret, aktørene og bruk av kryptovaluta globalt.

Rapporten er skrevet av Moneer Barazi, opprinnelig fra Syria, og Mindaugas Minelga, opprinnelig fra Litauen, på oppdrag for Finans Norge. Begge er engasjert gjennom NAVs arbeidsmarkedsprosjekt for høyt utdannede innvandrere i Norge.

Mange innvandrere sliter med å få en fot innenfor det norske arbeidsmarkedet, og særlig i den delen av arbeidsmarkedet kvalifikasjonene deres borger for. Derfor engasjerte Finans Norge Barazi og Minelga og gav dem i oppdrag å lage en rapport om fremveksten av desentrale finansielle tjenester og bruken av virtuelle valutaer globalt.

Dette er ikke en uttømmende analyse, til det er feltet for bredt og beveger seg for fort. Men den gir et innblikk i en finansielle infrastruktur som helt eller delvis ligger i randsonen for eller utenfor regulert kontroll.

Les rapporten Research on crypto-based financial services and their impact on the effectiveness of financial regulation