Engasjerte studenter møtte næringslivet

Publisert

Flere hundre studenter deltok på næringslivets studentdag mandag 28. juni. Studentene fulgte et spennende program med presentasjoner og panelsamtaler om viktige og relevante temaer innenfor utvikling og omstilling av norsk næringsliv, arbeidsliv og ledelse, og fikk møte flere av Norges største næringslivstopper og unge ledertalenter.

Et av høydepunktene var panelsamtalen med CEO i Norges Bank Investment Management Nicolai Tangen, administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid og administrerende direktør i Finans Norge Idar Kreutzer.

– Jeg er misunnelig på de som skal inn i arbeidslivet og ta fatt på utfordringene norske bedrifter skal løse, sa en engasjert NHO-sjef, Ole Erik Almlid.

Administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer, var opptatt av hvordan vi tar kompetansen vi har i bruk.

– Kompetanse er satt sammen av tre ting. Det første er kunnskap, som det du lærer deg på skolen. Det andre er ferdigheter - å anvende kunnskapen for å nå et mål. Det tredje er holdninger. De verdiene som preger deg når du jobber, når du møter andre, når du løser problemer, når du gjør noe feil og når du skal lære. Holdningsarbeidet og verdiene til bedriftene blir stadig viktigere, sa Kreutzer.

Flere bedrifter, blant annet DNB, Gjensidige, Norges Bank, NHO og Finans Norge, hadde digitale stands som studenten kunne besøke i pausene. Studentene fikk mulighet til å chatte eller ha videosamtaler med representanter fra bedriftene.

Fra Finans Norge deltok blant annet administrerende direktør Idar Kreutzer på stand, og han gjennomførte en spennende videosamtale med en motivert og engasjert student.

Finans Norge og NHO takker alle bidragsytere, og vi ser frem til Næringslivets studentdag 2022!