Hengelås som er blitt ødelagt. Bilde.

Foto: AdobeStock By Lucky Vision

Velkommen til Nordens største møteplass for arbeid mot hvitvasking og terrorfinansiering, som i år arrangeres 14. til 15. november på X Meetingpoint, Hellerudsletta. Arrangementet er et samarbeid mellom Økokrim, Finanstilsynet og Finans Norge. Konferansen er en viktig arena for ansatte med arbeidsoppgaver knyttet til etterlevelse av hvitvaskingsregelverket, terrorfinansiering og sanksjoner ved rapporteringspliktige foretak i bank og forsikring, men vil også være relevant for andre rapporteringspliktige.

Om årets konferanse

På Hvitvaskingskonferansen samles bransjen for å høre, og la seg inspirere av interessante og nyttige forelesninger, samtaler og mer dypgående sesjoner fra myndigheter, politikere, næring og nasjonal og internasjonal fagekspertise. Her har du muligheten til å knytte verdifulle kontakter og nettverke med likesinnede. Utveksle erfaringer i et likesinnet miljø i pauser, mingel og ikke minst under kveldens deltagermiddag. Også i år vil Økokrim, Finanstilsynet og Finans Norge med medlemsforetak,  danne kjernen i programmet, både gjennom presentasjoner i konferansens plenum og i parallellsesjoner. Et spennende program er under utarbeidelse, og vil bli publisert i oktober. Men sett gjerne av datoene allerede nå!

Velkommen tilbake til X Meetingpoint!

X Meeting Point er et moderne konferanse-, event- og messesenter med en beliggenhet mellom Gardermoen og Oslo, som gjør det tilgjengelig for de aller fleste. Med 32 moderne møterom i forskjellige størrelser, en storsal, en kongressal og to messehaller har man god plass å boltre seg på. Vegg i vegg med selve konferanse­senteret ligger X hotell med 436 spesialdesignede rom og en hyggelig lobby. 

Endelig2.jpg

20-årsjubileum for Hvitvaskingskonferansen!

Det startet i det små i 2004, som en bransjesamling med 50 deltagere. Siden da har arrangementet utviklet seg til å bli Nordens største møteplass, for de som arbeider med å forebygge økonomisk kriminalitet. Her samles politikere, myndigheter, fagekspertise og næring for kunnskapsutveksling og nettverksbygging. Sammen skaper vi en årlig arena som bidrar til et tettere samarbeid mellom offentlig og privat sektor, økt kunnskap og bevissthet i arbeidet mot hvitvasking og terrorfinansiering. 

 

Praktisk informasjon

Registering og kaffeservering åpner kl. 08.30 i foajeen på konferansesenteret. Programmet starter torsdag 14. kl. 10.00, og avrundes ca. kl. 17.00. Fra kl. 17.00 til 18.00 inviterer vi alle deltagere til et hyggelig after conference-mingel med litt mat og drikke i foajeen. Etter en liten pause, fortsetter kvelden med en aperitiff i foajeen kl. 19.30, etterfulgt av festmiddag med underholdning kl. 20.00 i konferansesalen. I år feirer Hvitvaskingskonferansen 20-årsjubileum, og vi gleder oss til en ekstra spektakulær og hyggelig festaften sammen!

Fredag åpner registreringen kl. 08.00, og programmet starter kl. 09.00. Vi avrunder dagen ca. kl. 13.00 med en god lunsj før avreise.


Påmelding

Vi åpner for påmelding i oktober. I påmeldingsskjemaet vil du kunne velge mellom forskjellige deltagerpakker, bl.a. dagpakker med lunsj eller konferansepakker inkludert middag og/eller overnatting. Det er begrenset antall rom, så vi anbefaler at du melder deg på tidlig hvis du vil sikre deg vår konferansepakke 1 som inkluderer rom på selve konferansehotellet.


Digital deltagelse

For de av dere som ikke har anledning til å delta fysisk på arrangementet, tilbyr vi digital deltagelse torsdag 14. november. Eksakt i hvilket tidsrom programmet vil bli strømmet, vil vi komme nærmere tilbake til. Fredag 15. vil av sikkerhetsmessige årsaker ikke bli strømmet. Det vil ikke bli gitt anledning til å se opptaket fra konferansen senere. Lenke til den digitale sendingen vil bli sendt pr. e-post dagen før konferansen.   


Hvordan kommer jeg til X Meetingpoint?

X Meeting Point ligger på Hellerudsletta langs RV 22 mellom Hvam og Gjelleråsen – like ved E6, og midt mellom Oslo og Gardermoen. Veien til Hellerudsletta er skiltet fra E6 ved Hotell Olavsgaard og langs RV 4 fra Gjelleråsen. Med bil kjører du hit fra Oslo på 15 minutter, og du finner alltid en plass å parkere. Hvis du ikke kjører egen bil, så kan du enten ta flybussen fra Oslo lufthavn Gardermoen eller buss fra Oslo sentralbanestasjon.  Flybussen stopper på egen holdeplass ved X Meeting Point, på vei fra Oslo lufthavn Gardermoen. På vei tilbake, stopper Flybussen på holdeplassen Hellerud.

Rutegående kollektivtransport

Fra Oslo Bussterminal: Ta buss 380 mot Lillestrøm. Gå av på busstoppet som heter Hellerud.

Fra Oslo Sentralbanestasjon: Ta tog mot Lillehammer, Eidsvoll eller Dal.Gå av toget på Lillestrøm.Ta deretter buss 380 mot Lillestrøm. Gå av på busstoppet som heter Hellerud.

Togene fra Oslo til Lillestrøm gå ca. hvert 10. minutt. Bussen går to ganger i timen fra Lillestrøm Bussterminal. Vi anbefaler alle som reiser kollektivt til oss, å bruke «RuterReise»-appen: https://ruter.no/

Der kan du søke opp ruter og se tidene. Om du skal til X Meeting Point, må du søke på ankomstholdeplass «Hellerud (i Skedsmo)»

Mer informasjon om rutegående kollektivtrafikk finner du her: https://www.xmeetingpoint.no/om-x

 

Q&A

Innsjekk på Hotel X: Det vil bli tilrettelagt for en felles rask innsjekk for alle deltagere i foajeen. Mer informasjon om dette vil komme senere.

Utsjekk: kl. 1200

Frokost: Serveres fra kl. 0630 til kl. 1000 i restauranten for de som bor på Hotel X.

Det er gratis tilgang til nettverket på X Meetingpoint. Det heter X, og du trenger ikke noe passord for å koble deg opp.

Bagasje: Ved ankomst til X Meetingpoint vil det være skiltet til bagasjerommet, som er vegg i vegg med plenumssalen. Her kan du sette i fra deg bagasjen din og yttertøy i forkant av konferansen og etter at du eventuelt har sjekket ut fra ditt hotellrom. Området er ubemannet, så vi anbefaler at du tar med deg eventuelle verdisaker inn i plenumssalen.

Parkering: Det finnes en stor parkering ved senteret med plass til 4 500 biler. Muligheter for el-bil lading. Parkeringen betales i automat (ca. kr. 150,- per døgn) eller via Easypark app.

Kursbevis til registrering av etterutdanningstimer

Et kursbevis vil bli tilsendt til alle deltakere etter seminaret er over. Dette kan du blant annet. bruke til registrering av etterutdanningstimer.

 

Hvitvaskingskonferansen 2023

Fjorårets konferanse ble arrangert på X Meeting point på Hellerudsletta, med over 900 deltagere.

Her kan du lese mer om fjorårets program.

 
Lurer du på noe?

For spørsmål rundt påmelding og annet praktisk rundt konferansen, vennligst ta kontakt med eventavdelingen i Finans Norge på e-post:

Andre spørsmål om konferansen kan rettes til Lillemor Döbel Bakke, direktør event & kurs i Finans Norge, på e-post:

Faglige spørsmål rettes til Atle Roaldsøy, fagdirektør i Finans Norge, på e-post:

 

Vel møtt til årets Hvitvaskingskonferanse!