Jobbskapertallet

Her finner du Finans Norges kvartalsrapport som viser hvordan det står til med jobbskaping i Norge. Jobbskaperbarometeret og jobbskapertallet viser hvordan Norge ligger an i målet om å skape 1 million nye jobber innen 2050.

Derfor trenger vi et jobbskapertall

For å opprettholde velferdsnivået må Norge øke antallet arbeidsplasser med netto 25 000 hvert eneste år fram til 2050. Jobbskapertallet viser hvordan Norge ligger an i forhold til målsatt vekst.

Nyheter og pressemeldinger om jobbskapertallet

  1. Jobbskapertallet 30.700: Videre nedbremsing

    Finans Norges jobbskapertall for tredje kvartal 2023 viser at det har blitt 30.700 flere sysselsatte sammenlignet med samme kvartal i fjor. – Bremsene er nå på i norsk økonomi, men nøyaktig hvor kraftig dette vil slå ut i sysselsettingen fremover er usikkert, sier administrerende direktør i Finans Norge Kari Olrud Moen.

  2. Jobbskapertallet 46 800: Svakere vekst

    I andre kvartal 2023 var det 46 800 flere sysselsatte enn ved samme kvartal i fjor, viser Finans Norges jobbskapertall. Veksten i sysselsetting fortsetter å avta. Det er nå fjerde kvartal på rad med lavere vekst.

  3. Jobbskapertallet 65 200: Nedadgående trend

    I første kvartal 2023 var det 65 200 flere sysselsatte enn ved samme kvartal i fjor, viser Finans Norges jobbskapertall. Sysselsettingsveksten fortsetter å avta og det er tredje kvartal på rad med nedadgående vekst.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Hjelp oss med å gjøre siden bedre

Grafisk fremstilling av statistikk, graf. Foto.

Hjelp oss med å gjøre siden bedre

Vi trenger din tilbakemedling for å gjøre våre statistikk- og analysesider bedre. Ved å svare på undersøkelsen (2 min) hjelper du oss med å forbedre sidene.