Jobbskapertallet

Her finner du Finans Norges kvartalsrapport som viser hvordan det står til med jobbskaping i Norge. Jobbskaperbarometeret og jobbskapertallet viser hvordan Norge ligger an i målet om å skape 1 million nye jobber innen 2050.

Derfor trenger vi et jobbskapertall

For å opprettholde velferdsnivået må Norge øke antallet arbeidsplasser med netto 25 000 hvert eneste år fram til 2050. Jobbskapertallet viser hvordan Norge ligger an i forhold til målsatt vekst.

Nyheter og pressemeldinger om jobbskapertallet

  1. Full stans for privat sysselsetting

    I første kvartal var det tilnærmet null nye ansettelser i privat sektor. Samlet sysselsettingsvekst ble den laveste på tre år. Les hele saken hos Finansavisen.

  2. Jobbskapertallet 16.400: Veksten i privat sektor fortsetter å avta

    Finans Norges jobbskapertall for første kvartal 2024 viser at det har blitt 16.400 flere sysselsatte sammenlignet med samme kvartal i fjor. For andre kvartal på rad er sysselsettingsveksten under nødvendig trend. I tillegg forsetter veksten i privat sektor å avta, og er på det laveste nivået på tre år.

  3. Jobbskapertallet 19.400: Ved et vendepunkt

    Finans Norges jobbskapertall for fjerde kvartal 2023 viser at det har blitt 19.400 flere sysselsatte sammenlignet med samme kvartal i fjor. Siden sommeren 2021 har det ikke vært svakere vekst i sysselsettingen. – Etter ni kvartaler med størst vekst i privat sektor, har det nå snudd, sier Kari Olrud Moen, administrerende direktør i Finans Norge.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.