Nytt finanskurs etablert

Publisert

24. januar ble kurset lansert, der blant andre Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge holdt foredrag. Foto: Helge Skodvin

24. januar ble det nye masterkurset til NHH og Finans Norge «Internship in Asset Management» lansert. – Med dette programmet har vi funnet en løsning der praktisk erfaring blir en integrert del av det formelle studieløpet. Dette forsterker samspillet mellom akademia og næringslivet, og det ønsker vi mer av, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge.

På lanseringsarrangementet deltok blant andre Nicolai Tangen fra Oljefondet og Idar Kreutzer fra Finans Norge. Oljefondet er blant initiativtakerne til kurset.

– Med kurset ønsker vi å bidra til at flere NHH-studenter får kompetanse og praktisk erfaring i det norske kapitalforvaltningsmiljøet, og mer langsiktig, sørge for at finansbransjen kan trekke på en større og mer mangfoldig kompetansebase, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen.

Kurset har 20 plasser. Studentene får undervisning i relevante temaer med fagekspertise fra NHH og fremragende gjesteforelesere innen kapitalforvaltning, og et internship hos en ledende finansinstitusjon.

Motivasjon er avgjørende

Det er studentenes motivasjon som vektlegges i intervjuprosessen, og ikke karakterer. Dette skiller seg ut fra jobbintervjuene som NHH-studentene vanligvis har. Det er også første gang at NHH-studentene kan ta et poenggivende kurs som gir dem internship i Norge.

Administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge gleder seg nå til at kurset settes i gang:

–  Norge er en stor kapitalforvaltningsnasjon, og vi eier aksjer i bedrifter over hele verden. Det er et stort ansvar som krever mange typer kompetanse. Det er veldig spennende at vi med dette programmet har funnet en løsning der praktisk erfaring blir en integrert del av det formelle studieløpet. Dette forsterker samstillet mellom akademia og næringslivet, og det ønsker vi mer av, sier Kreutzer.

LES MER OM KURSET

Internship in Asset Management